74 éves korában meghalt Gale Sparrow, az MTV művészkapcsolati igazgatója

74 éves korában meghalt Gale Sparrow, az MTV művészkapcsolati igazgatója

Gale Sparrow, a korábbi ügyvezető, aki vezette MTVA kábeltévé aranyéveihez tartozó tehetségekkel és művészekkel foglalkozó csapata vasárnap (március 31-én) hunyt el a tüdőrák elleni küzdelemben. 74 éves volt.

Felfedezni

Felfedezni

Tekintse meg a legújabb videókat, grafikonokat és híreket

Tekintse meg a legújabb videókat, grafikonokat és híreket

1950. január 20-án született Sparrow 1976-ban a CBS/Epic Recordsnál kezdte zenei karrierjét.

Öt évvel később, 1981-ben felvették az MTV startup csapatába. Az MTV ugyanezen év augusztusában felvillant, és forradalmat indított el, amely megváltoztatta a zenefogyasztást, valamint azt, hogy a művészek és a kiadók hogyan mutatják be zenéjüket.

Sparrow ebben a változásban játszotta a szerepét, kezdetben tehetségkoordinátorként. Ahogy az MTV jelenléte és hálózata nőtt, úgy nőttek Sparrow feladatai is a tehetségek és művészkapcsolatok igazgatójává való előléptetésével.

Az MTV számtalan karrier beindításában és újjáélesztésében segített. Sparrow mindegyikkel dolgozott. Tina TurnerAz énekesnő figyelemre méltó szóló visszatérése az 1980-as évek közepén részben a néhai énekes MTV támogatásának és Roger Davies művészmenedzser szakszerű útmutatásának tudható be. Beszélni valakivel Eredménytábla 2023-ban, miután a Rock Hallba beiktatott legenda május 24-én, 83 éves korában meghalt, Sparrow Turnerre úgy emlékezett, mint a “város legmenőbb számlájára”, aki “csak mindenkit lenyűgözött”. „Csak egy szikra volt. Az a csillogás volt a szemében” emlékszik vissza Sparrow. „Tina egyfajta második izgalmat adott az MTV-nek. Teljesen más személyiség volt művészként: lehetett volna a legjobb barátod. Mindenki jól érezte magát mellette. Nem nem kell a kedvében járni.”

Amint Sparrow halálhíre elterjedt, barátok és egykori kollégák tisztelegtek az ügyvezető és munkája előtt. Sparrow “az MTV-t elindító eredeti csapat szerves és szenvedélyes tagja volt, és sok ilyen legendás művészi pillanat közvetlenül az ő közreműködése volt” – magyarázza Bob Pittman, az MTV Networks korábbi vezérigazgatója, valamint a csapatot vezető társalapító és programozó. létrehozta az MTV-t. – Hiányozni fog ez a hang, a nevetés és az a gonoszul huncut mosoly… az a fajta. A 2023-as iHeartRadio Music Awards „az ő emlékére maradt” – mondja Pittman.

„Nem kétséges, hogy szükségük volt valakire odafönn a rock ‘n’ roll mennyországában, hogy menedzselje a tehetségeket és a művészkapcsolatokat” – jegyzi meg Les Garland, az MTV társalapítója. „Ennyi év után soha nem éreztem magam olyan közel Gale-hez, mint az elmúlt három évben. Valójában mindannyiunknak vannak Gale Sparrow-történetei, bőven. Kérlek, engedd, hogy mosolyt és hála érzést csaljanak a lelkedbe. RIP „Sparrow”, hiányozni fognak ezek a telefonhívások! #Szerelem #Tisztelet”.

A képviselők szerint Sparrow békésen halt meg otthonában, a pennsylvaniai Doylestownban.

Sparrow kívánsága szerint jelenleg nem terveznek temetést.

Related Posts

Read also x