A Dead Cells vezető tervezője nem elégedett a fejlesztés leállítására irányuló „hirtelen” döntéssel

A Dead Cells vezető tervezője nem elégedett a fejlesztés leállítására irányuló „hirtelen” döntéssel
Dead Cells Fatal Falls DLC Key Art
Kép: Movement Twin

volt főtervező Holt sejtek Sébastien Bénard a Motion Twin és az Evil Empire befejező bejelentéséről beszél kreatív munka a rendkívül népszerű indie roguelike-on.

Bénard, aki elhagyta a Motion Twint, hogy megalapítsa a Deepnight Games-t 2020-ban, a következőket osztotta meg: Egy cikk a hivatalos weboldalonKifejtette gondolatait a játékkal kapcsolatban. Ez a fejlesztő bevallottan „impulzív” válaszát követi a hivatalos Dead Cells Discord szerveren, ahol azt mondta: „…csak azt tudom mondani, hogy a (Motion Twin) az elképzelhető legrosszabb szart csinálta a Dead Cells és a (Gonosz) Birodalom ellen. ” (via PCGamesN & PC játékos).

A mai bejegyzésben Bénard azzal kezdi, hogy bocsánatot kér a Discordon tett heves kijelentéséért, mondván: “Késő van, a szavaim határozottan meggondolatlanok voltak, és őszintén elnézést kérek a durva megjegyzésekért.” Ezután kibővíti érzéseit azzal, hogy kapcsolatba lép a Motion Twinnel, akivel 19 éve dolgozik együtt.

“Ők (Bénard és Motion Twin) több tucat Browser/Flash játékot készítettek. A rövid távú stratégiánk a következő volt: kiad, frissít egy kicsit, kiad. Ez nem titkos, alapvetően olyan információ, amit a régi játékosbázisunk ad. -Dead Cells korszak, tudom, én is részt vettem az üzletben, de szövetkezeti társaságként közösen hozták meg a döntéseket, és ebben volt részem csalódásban.

Őszintén szólva, amikor a Dead Cells lett a siker, amit mindannyian ismerünk, az MT azonnal úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja a korábbi web-korszak játékosbázisát. Érdekes tény, hogy régi hűséges játékosaink több mint 4 évet vártak, és több száz kérést nyújtottak be, hogy megszerezzék a rég halott webjátékuk forráskódját, főleg azért, mert az MT-t nem igazán érdekelte.”

Bénard egyértelműen elégedetlen volt egy ideje a Motion Twin fejlesztési ciklusával, és elmondása szerint ez a Dead Cellsben is folytatódott. A Dead Cells megjelenése óta számos változás történt a Motion Twinben; Bénard ezeket is tárgyalja:

“A jelenlegi Motion Twin csapat nagyjából 3 főből áll a régi Dead Cells csapatból, köztük egy nemrég csatlakozott alkalmazottból és egy adminisztratív munkát végző alkalmazottból. Az eredeti csapattagok többsége mára elment (…) Őszintén szólva, nincs értelme a sorozatnak.” Az egyetlen igazi Dead Cells csapat, akinek sikerült ilyen sokáig szeretettel viselnie a tüzet, az most már alapvetően a Gonosz Birodalom.

– Még én sem bíztam bennük, amikor úgy döntöttünk, hogy nekik adjuk a babánkat.

Bénard elismeri a játék hatalmas sikerét a megjelenése óta, mondván: “A Motion Twin volt a felelős az 1. millió darabért, míg az Evil Empire elérte a következő 9 milliót (nyilvánosan elérhető adatok)”. Azt is tudja, hogy a Motion Twin nemrég új játékot jelentett be. fújja a szél2024-ben jelenik meg korai hozzáférésben. Bénard azonban a Dead Cells fejlődésének ezt a “hirtelen” pillanatát egy minta részének tekinti.

Úgy érzi, hogy egyre több sajtóorgánum ismeri fel a Gonosz Birodalom nevét, nem pedig a Motion Twinét. Azt mondja: “A (Gonosz Birodalmat) egyre gyakrabban emlegették valódi íróként, ami őszintén szólva meglehetősen tisztességes volt, tekintve támogató származásukat. De MT, el tudom képzelni, nem tetszik neki, hogy az emberek kezdik észrevenni.”

Bénard így zárja gondolatait:Egy kis Ismerje meg a Motion Twin bejelentése mögött meghúzódó stratégiát:

“ÉN Egy kis Értse az MT stratégiát: ez egy nagyon logikus marketing lépés. Szabadulj meg a Dead Cells-től, hogy helyet adj a Windblownnak. De ahogy a Motion Twin mindig, ez egy egyirányú stratégia, amely hátrahagyja az embereket: hűséges játékosokat és EE alkalmazottakat egyaránt. Sajnos nincs újdonság.”

Bénard csalódása a Dead Cells kreatív fejlődésének eredményeként alakult dolgokkal kapcsolatban nyilvánvaló. Az Evil Empire állítólag egy új játékon dolgozik, és a Motion Twin azt mondta, “alig várja, hogy lássa, mit találnak ki a következőn.”

A Dead Cells több mint öt éve óriási sikert aratott, és ezt meg kell ünnepelni. Elfogadjuk, hogy a játék nem folytatódhat örökké. A múlt heti, 2023. júniusi bejelentés előtt azonban A Twin Motion azt mondja a GamesIndustry.biz Dead Cells-nek, hogy “nem fognak menni sehova” és legalább 2024 végéig érvényben van egy tartalmi ütemterv.

Related Posts

Read also x