A Dune Awakening előzetese: Sokkal fűszeresebb, mint a férgek által sújtott Rust

A Dune Awakening előzetese: Sokkal fűszeresebb, mint a férgek által sújtott Rust

A féreg-, homok- és pengeharcban a készletek soha nem voltak magasabbak; Ez nagyszerű hír Margate fiataljai és fejlesztői számára egyaránt. DűneébredésA Dune 2 megjelenése után most egy golden goose IP-vel találják magukat. Ez biztosan felizgatta a Funcom jó embereit, de hasznos, hogy a közelgő túlélő MMO-juk különösen jól néz ki, még a színházi kontextus nélkül is.

Kezdjük a fejlesztői szinten. A Conan Exiles és az Anarchy Online mögött álló elmék hozzák tehetségüket a Dune IP-hez, azon párosítások egyikéhez, amelyeket azok közületek, akik különösen idétlenek, felhozhattak egy bárban évekkel ezelőtt. Öröm látni, hogy ez megvalósul, hiszen azt látjuk, hogy a tudás iránti elkötelezettségüket komoly szenvedéllyel és lenyűgöző részletességgel vitték Arrakisba.

Ez azt jelenti, hogy óriási férgek képesek üldözni és felfalni, ahogy szükséges. Ez azt jelenti, hogy az ornitopterek pontosan úgy néznek ki, repülnek és hangzanak, ahogy kellene. Ez azt is jelenti, hogy a Dune Awakening helyszíne – hatalmas sivatagok és a felszínen húzódó hegyvidéki tüskék – úgy néz ki, mintha a Funcom csapata eredeti regényillusztrációkat és Ocean 11’d filmtekercseket halmozott volna fel Villeneuve házából.

Röviden: a Dune Awakening pontosan úgy néz ki, ahogy szerettem volna, és mindez az Unreal Engine 5-nek köszönhető. Esztétikailag rossz vagyok. Öt csillagos. De persze a játékban többről van szó, mint a kinézetén. Tudjuk, hogy a játéknak PvE és PvP vonatkozásai is lesznek. A játékosok létrehozhatják saját településeiket, és megkísérelhetik túlélni az Arrakis-t anélkül, hogy képzeletbeli jóslatok és népirtó kacsintás segítene nekik. Innen terjeszkedsz, és végül belemerülsz a mély sivatagba, ahol a többi játékos megpróbál kiszáradni.

A keménység a Dune célja. Jóllehet az egész játék nem egy olyan ingyenes PvP fesztivál, mint a Rust, pusztán akadálymentesítési okokból, de valószínűleg ez sem lehet túlzás. Úgy tűnik, hogy a játékosokat erősen ösztönzik majd arra, hogy a mély sivatag későbbi szakaszaiba merészkedjenek mindenféle finomságért, de őszintén remélem, hogy a Funcom az egész élmény során tovább fog törekedni. Nehéz egyensúly lesz, de a forrásanyagot figyelembe véve fontos megtalálni.


A Dune Awakening helikopterei repülnek a sziklás kanyon felett.
Megérkeztek az ornitopterek! Biztos nehéz rávenni őket a helyes repülésre. | Kép jóváírása: funcom

Azt is tudjuk, hogy a Dune Awakening rengeteg fegyvert tartalmaz majd, köztük mesterlövészek, sörétes fegyverek, közelharci fegyverek, lézerfegyverek és természetesen a The Voice. El tudom képzelni, milyen kihívásokkal kell szembenézni mindezeknek a Dune univerzumban, a pajzsokkal és a megküzdendő járműváltozatokkal együtt. Pokolian hangzik. Elég nehéz ahhoz, hogy mindezt jól használható legyen, és eredeti legyen a forrásanyag, de mennyire nehéz mindezt működőképessé tenni egy többjátékos túlélő MMO-ban? Imádkozom, hogy a Funcom csapata annyi magas ötöst, italt és hátdörzsölést adjon, amennyit csak akar a játékvezetőnek, aki felelős ezért a fontos küldetésért. Ez a dolog valóban képes vagy megtörni egy olyan játékot, mint a Dune Awakening.

Akárcsak a politikai harmóniarendszer. Végül az Atreides-házhoz vagy a Harkonnen-házhoz igazodhat a Dune Awakeningben. Ez hatással van a bázisod dekorációjára és a politikához való hozzáállásodra édes, édes erőszakkal, hogy a Landsraad kedvében járj. Kíváncsi vagyok, hogyan jutalmazzák pontosan politikai képviseletét és teljesítményét: ez csak egy gondos festékréteg a házán? Vagy léteznek egyedi skinek, címek és egyéb jutalmak attól függően, hogy melyik despotikus Nagy Ház felett irányítod?

Lehet, hogy az egyik frakció felülmúlja a másikat a Landsraad küldetésekben, de mennyibe kerül a győztes csapat tagja lenni? Feldobni egy érmét; Ha a jutalom luxus, hogyan kerülheti el a World of Warcraft-stílusú frakciók egyensúlyhiányát? Ismét kemény kihívás elé nézünk a Funcom csapata számára.


Dune Awakening biomező zöld
A Funcomnak a helyszín változatosságát is meg kell találnia egy nagyon homokos környezetben. | Kép jóváírása: funcom

Lehet, hogy itt egy trendet érzékel. Bár a Dune Awakening remekül néz ki (és határozottan az a fajta dolog, amibe belevetném magam), élettartama és általános minősége néhány kemény karikán való átugrástól függ. A stúdiónak a Conan Exiles-szel szerzett korábbi tapasztalata segíteni fog, de ez nem garancia arra, hogy a Funcom sikeres lesz itt a Dune összes bonyolultságával és akadályával.

Gondolom, hogy a Funcomnak meg kell küzdenie, hogy az embereket bekapja az ajtón, amikor megjelenik? Nem pontosan. Ahogy az elején említettük, a Dune az IP-vel együtt aranyat ér, különösen most, így hacsak a játék nem jelenti be, hogy 100 dollár, vagy valahogy nem késlelteti annyira, hogy 2030-ban is nézzük az izgalmas előzeteseket, az emberek kíváncsiak.

A játék öröksége a Dune Awakening valódi túlélési játékmenetének magával ragadó, és a játék végén a politikai csata milyen ördögivé válik. Van még egy Éva a kezünkben? Ez egy érdekes helyzet. Ettől függetlenül a Conan Exilesnek volt néhány nagyszerű végjáték tartalma, de a túlélési szempontok gyakran kissé unalmasnak tűnnek. Reméljük, hogy a Funcom homokfúvott MMO-ja javítani tud az utóbbin, miközben megtartja az előbbi elemeit.

És természetesen ezúttal elveszítjük Conan Exiles híres (nem)híres kakascsúszkáját, de a fejlesztő egy teljesen más típusú féreggel cseréli le, ami szerintem a szélesebb közönség körében is népszerűbb lesz. Azt hiszem, Shai-Halud üldözése az a fajta dolog, amitől az emberek izgalomba jönnek a magányossága miatt, még némi sajtos viralitás vagy Conan erőteljes botjai nélkül is.

Az eddig látottak alapján arra biztatnak, hogy tartsam szemmel a Dune Awakeninget, hátha a Funcom meg tudja-e ütni az új Dune rajongók által elvárt magas lécet, vagy ez csak egy újabb MMO-kísérlet lesz, amit a Dune fogyaszt el. sivatag. A játék látása egy dolog, az, hogy hogyan játszik és hogyan indul (hibák, szerverproblémák, kiegyensúlyozási problémák stb.), egészen más vadállat. Nagy feladat, de remélhetőleg a Funcom meg fogja csinálni.


Ezt az előzetest a Funcom által szervezett, utazási segítséget nyújtó sajtó- és influencer-előzetes esemény során írták.

Related Posts

Read also x