A Juniper Networks szárnyal, miután a HPE felvásárlását fontolgatja

A Juniper Networks szárnyal, miután a HPE felvásárlását fontolgatja

Antonio Neri

Anjali Sundaram | CNBC

boróka-hálózatok A részvények több mint 20%-ot emelkedtek a hétfői meghosszabbított kereskedés során. Wall Street Journal arról számolt be hewlett packard vállalkozás “előrehaladott tárgyalásokat” folytat a cég mintegy 13 milliárd dollárért történő megvásárlásáról.

Az újság az ügyben jártas emberekre hivatkozva arról számolt be, hogy a megállapodást már a héten bejelenthetik. A HPE nem kívánt nyilatkozni. A Juniper képviselője nem válaszolt azonnal a CNBC megjegyzéskérésére.

A Juniper régóta versenytárs. Cisco A hálózati berendezések piaca tavaly alacsonyabb volt, mint a high-tech iparé. A cég részvényeinek árfolyama mintegy 8%-ot esett 2023-ban, míg a Nasdaq Composite 43%-ot emelkedett. A HPE közel 10%-ot emelkedett.

A Juniper bevétele 1%-kal csökkent. 3. negyed Egy évvel ezelőttről 1,4 milliárd dollár.

A megállapodás megerősítheti a HPE erőfeszítéseit a kihívásokkal szemben Cisco, a hálózati kapcsolók vezető szállítója. Legutóbbi negyedévében a HPE éves szinten 2%-os bevételnövekedésről számolt be. A negyedév során a legnagyobb növekedést elért szegmens az Intelligent Edge volt, amely magában foglalja az adatközpontok váltását is.

A HPE-nek 4 milliárd dollárnyi készpénze és egyenértékű eszköze volt október végén.

A HPE-t 2015-ben alapították, amikor a Hewlett-Packard két vállalatra szakadt. Egy másik spinout, a HP, PC-ket és nyomtatókat gyárt.

A felosztás óta a HPE nagyrészt elkerülte a fröccsenő felvásárlásokat. A legnagyobb üzlet a szuperszámítógép-gyártó Cray 1,5 milliárd dolláros felvásárlása volt 2019-ben.

Májusban a HPE beleegyezett, hogy 3,5 milliárd dollárért eladja részesedését a H3C kínai vegyesvállalatban. A vállalat októberi elemzői értekezletén az egyik vezető azt mondta, hogy a HPE nem kívánja sokáig tartani a felesleges készpénzt.

Olvassa el a Wall Street Journal teljes jelentését itt.

óra: A HPE vezérigazgatója: A mesterséges intelligencia iránti érdeklődés sokkal nagyobb, mint amire számítottam, és hatalmas csővezetéket látok

A HPE vezérigazgatója: A mesterséges intelligencia iránti érdeklődés sokkal nagyobb, mint amire számítottam, és hatalmas csővezetéket látok

Related Posts

Read also x