A kapusok „nem mentesek” a bűngyűjtő alól, mivel bármely játékos kaphat kék lapot

A kapusok „nem mentesek” a bűngyűjtő alól, mivel bármely játékos kaphat kék lapot

A kék lapot kapó és a szemétkosárba kerülő kapusokat nem lehet közvetlenül lecserélni az ideiglenes elbocsátási időszak lejártáig a játék törvényhozói által még közzé nem tett jegyzőkönyvek szerint – értesült a PA hírügynökség.

A Sin bin tesztprotokollokat fejlesztette ki A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Tanácsa (IFAB) előírja, hogy a pályán lévő bármely játékost, beleértve a kapusokat is, a bűnös kukába küldik, ha ellenvéleményt vagy taktikai szabálytalanságot követnek el.

Nem terjednek ki azonban a cserejátékosokra, a lecserélt játékosokra vagy a csapatmenedzserekre, például menedzserekre vagy edzőkre.

A játékosok viselkedésének javítását célzó protokollokat, beleértve a bűngyűjtőket, a csak kapitányok számára fenntartott zónákat és a lemondási időszakokat, pénteken akarták közzétenni, de közzétételüket határozatlan időre elhalasztották a klub éves közgyűlésén zajló további tárgyalásokig. IFAB március elején .

A PA azonban megérti, hogy a kapusok nem mentesülnek az ideiglenes kihagyások alól, és a bűn miatt felfüggesztett játékost nem lehet lecserélni az ideiglenes kihagyások időszakának végéig.

Ez azt jelentené, hogy annak a csapatnak, amelynek kapusát a bûn miatt kiállították, el kell döntenie, hogy bérel-e cserekapust, eltávolítanak-e egy mezõsjátékost, hogy fedezze a 10 perces hiányzást, vagy egy mezõsjátékossal kell-e foglalkoznia a kapuban a periódus alatt. ideiglenes kiutasításról. .

Ha ezek közül az elsőt választják, akkor el kellene dönteniük, hogy melyik kapust távolítsák el, miután lejárt az ideiglenes eltiltási időszak, és az eredeti kapus visszatért a pályára, feltételezve, hogy van még elegendő csere.

Az IFAB-protokollok közzétételének késése azután következett be, hogy csütörtökön több médiajelentés jelent meg a kék kártyák bevezetéséről a bűngyűjtő-teszt részeként.

Közölték, hogy az ötlettel szembeni visszhang hozzájárult a halasztási döntéshez, de az IFAB nem adott hivatalos magyarázatot a halasztásra.

A PA tudatában van annak, hogy a kísérleteket soha nem szándékozták bevezetni a magas szintű profi futballba a kezdeti tesztelési szakaszban.

FIFAjátékvezetői főnök Pierluigi Collina novemberben azt mondta, miután az IFAB éves üzleti ülésén jóváhagyták a tesztelési protokollok elkészítését, hogy a tesztek “nagy valószínűséggel” a professzionális futballt érintik.

„A próba nagyon sikeres volt egy alulról szerveződő versenyen. Most a futballról beszélünk magasabb szinten, nagy valószínűséggel profi vagy akár magas szakmai szinten” – mondta olasz ő mondta.

„Olyasmit kell kitalálnunk, ami működik vagy méltó az élvonalbeli futballhoz.”

Abban az időben a PA úgy tudja, hogy kezdetben több európai bajnokság is jelezte érdeklődését a bűnüldözési perek iránt.

A labdarúgó-szövetség a múlt héten azt is elárulta, hogy a jövőben egy férfi vagy női FA-kupa-próbát fontolgat.

Amikor csütörtök este megjelentek a kék kártyákról szóló hírek, a FIFA közleménye így szólt: „A FIFA tisztázni szeretné, hogy a futball elit szintjein az úgynevezett „kék kártyákról” szóló jelentések helytelenek és koraiak.

“Bármely ilyen tesztelést, ha végrehajtják, az alacsonyabb szinteken történő felelősségteljes tesztelésre kell korlátozni, ezt az álláspontot a FIFA szándékában áll megismételni, amikor ezt a napirendi pontot megvitatják az IFAB március 2-i közgyűlésén.”

Related Posts

Read also x