A kosárlabdacsapatok kénytelenek újrajátszani a negyeddöntő utolsó 0,3 másodpercét

A kosárlabdacsapatok kénytelenek újrajátszani a negyeddöntő utolsó 0,3 másodpercét

Limerick Sport Eagles és Portlaoise Panthers megismétlésére utasították az utolsó 0,3 másodperc a másodosztályú negyeddöntő kombinálni Írországmegerősítette a vezető testület.

Az Eagles 80-78-ra verte a Pantherst a március 23-án lejátszott mérkőzésen, de a limericki csapat győztes pontjait a végső dudaszónál megítélt szabaddobásból szerezték.

A Panthers fellebbezett arra hivatkozva, hogy már nem volt hátra idő a szabálytalanság bekövetkeztére, bár az Eagles már azt feltételezte, hogy győzelmével bebiztosította a hazai bajnoki elődöntőt.

A Nemzeti Liga Bizottsága (NLC) úgy döntött, hogy az eredmény marad, de a Panthers ezután fellebbezett a Nemzeti Fellebbviteli Bizottsághoz (NAC).

A NAC eredetileg úgy döntött, hogy a mérkőzést teljes egészében újra kell játszani, annak ellenére, hogy a szabaddobásokat helyesen ítélték meg, bár úgy ítélte meg, hogy a játékvezetőknek egy másodperc töredékével vissza kellett volna tenniük a blokkot, és engedélyezniük kellett volna az újrakezdést.

által kiadott közleményben Kosárlabda Írország kedden bejelentette: „A Basketball Ireland és a Nemzeti Liga Bizottság (NLC) rendszeres kapcsolatban áll az InsureMyVan.ie Premier League-meccsben résztvevő klubokkal.

Hozzátette: “Az NLC úgy döntött, hogy a meccset nem játsszák újra teljes egészében, azonban a negyeddöntő hátralévő 0,3 másodpercét ezen a héten játsszák, és a Basketball Ireland felveszi a kapcsolatot a klubokkal, hogy meghatározzák, mikor.”

Egy másik ellentmondás a nyilatkozatban szereplő mondatból fakadt, amely szerint: „a Nemzeti Liga Bizottsága tévedésből adta meg ezt a lehetőséget, hogy fellebbezzen a NAC-hoz, mert a pályán hozott bírói döntéseket nem lehet felülbírálni.”

Az éjszaka végeredménye továbbra is fennáll, a Limerick 80-78-ra vezet, és elkezdődik a meccs utolsó 0,3 másodperce.

Related Posts

Read also x