A Nyugat-Ausztrál Szimfonikus Zenekar meghirdeti a 2024-es karmesteri ösztöndíjakat

A Nyugat-Ausztrál Szimfonikus Zenekar meghirdeti a 2024-es karmesteri ösztöndíjakat

Nyugat-Ausztrál Szimfonikus Zenekar bejelentette azt a három feltörekvő tehetséget, akik 2024-ben részt vesznek a Conducting Fellowship kezdeményezésben, amely a WASO Young & Emerging Artist programjának része.

Sara Duhig, Daniel Corvaia és Leanne Puttick. Fényképek biztosítottak

Irányítása alatt Jen Winley társigazgató és a WASO Artistic Planning csapata, Daniel Corvaia, Lesz Duhig és Leanne Puttick egész évben lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen a WASO próbáin, beleértve a Masters, a MACA Classics, a Family, az Education és a Special Event Series koncertjeit. A WASO szélesebb csapatához való hozzáféréssel és annak ismeretével, beleértve a zenekari menedzsmentet, az oktatást és a közösségi részvételt, a program tapasztalatok széles skáláját kínálja a karmestereknek a művészi és szakmai fejlődéshez.

„A WASO az ország legjobb karmesterképzését kínálja, és a WASO zenészeivel való közvetlen együttműködés lehetősége felbecsülhetetlen. Nagyon várom, hogy ezekkel a rendkívül tehetséges helyi zenészekkel dolgozhassak, és támogassam őket fejlődésükben 2024-ben” – mondta Winley.

Daniele Corvaia az UWA Conservatory of Music-ban végzett. A WASO hegedűsegédje, Semra Lee irányítása alatt szerzett Bachelor of Music in Violin (UWA) diplomát, és fellépett a WA Youth Orchestra, az UWA Szimfonikus Zenekar, a Cygnus Arioso és az Australian Youth Orchestra együttesében.

Az UWA karmesterképzése során a Hills Szimfonikus Zenekar segédkarmestereként dolgozott, majd Olaszországba utazott továbbtanulni, ahol az Olasz Opera Műhelyébe járt, valamint Györiványi Ráth György mesternél és a Firenzei Kamarazenekarnál karmesteri tanulmányokat folytatott.

Sara DuhigKorai pályafutása magában foglalta a Nyugat-Ausztrál Szimfonikus Zenekarral és különféle kamaraegyüttesekkel való fellépéseket hegedűművészként. A St Mary’s Anglican Girls’ School-ban vezényelt vonós specialistaként, amelynek része a Hale School mellett a főzenekar vezénylése is.

Duhig nemrégiben bővítette karmesteri portfólióját perthi közösségi zenekarokkal, és 2024-ben együttműködik a Metropolitan Symphony Orchestra és a South Side Symphony Orchestra zenekarral. A Perthi Szimfonikus Zenekar alapító tagjaként 2022-ben debütált karmesterként, és azóta többször is fellépett a pódiumra.

Leanne Puttic karmesteri diplomát szerzett az Elder Conservatorium of Music-ban, és különböző együtteseket vezényelt, köztük az Adelaide Szimfonikus Zenekart, a Co-Operát, az Adelaide Youth Orchestrat, a West Australian Youth Orchestrat, a West Australian Operát és a West Australian Young Voices-t.

2019-ben a Nyugat-ausztrál Opera fiatal művész karmesterének nevezték ki, és a 2020-as produkcióban debütált karmesterként. A csalogány. Útja során nemzetközi versenyeken való részvételt, valamint az Australian Youth Orchestra, a Perth Symphony Orchestra és a University of Western Australia Choral Society karmesteri szerepét foglalja magában. Leanne 2018-2021 között a WASO zenekari könyvtárosaként is dolgozott.

Fedezze fel a Limelight 2023 legolvasottabb művészeti történeteit.

Related Posts

Read also x