A Son of Oath Keepers félkatonai csoport elmagyarázza, miért indul a Demokrata Kongresszusba: „Láttam valami baromságot”

A Son of Oath Keepers félkatonai csoport elmagyarázza, miért indul a Demokrata Kongresszusba: „Láttam valami baromságot”

DAkota Adamsnek évekbe telt, amíg elfelejtette az apja által tanított leckéket.alatt nőnek fel Stewart Rose éber szemealapítója legnagyobb szélsőjobboldali milícia Az Egyesült Államokban ez azt jelentette, hogy a kormány készen áll arra, hogy bármikor becsapja az ajtót.

Most, egy olyan fejleményben, amely minden bizonnyal feldühíti bebörtönzött édesapját, a 27 éves férfi most: indul a tisztségért Demokrataként mélyvörös Montanában. Reméli, hogy az összeesküvésekkel teli világból való menekülés során szerzett tapasztalatai segítenek az embereknek kitörni saját visszhangkamrájukból – olyan visszhangokból, amelyek generációkon keresztül biztosították a republikánusok uralmát.

“Bár mindez nem vonatkozik a hétköznapi emberekre, akik a Fox News és mások több évtizedes félretájékoztatásának célpontjai voltak, úgy gondolom, hogy az, ahogyan megoldottam ezt a problémát, hasznos betekintést nyújt. “Azt hiszem” – mondta. független személy.

“Legalább meg tudtuk érteni, honnan jöttek ezek az emberek.”

A hat gyermek egyike, Adams már elhidegült apjától, amikor Rose Amerika leghírhedtebb provokátora lett. A férfit, akit Adams ma már csak a keresztnevén emleget, 18 év börtönbüntetésre ítélték a 2020-as elnökválasztás után a Capitolium megrohanásában játszott szerepéért.

Stewart Rhodes, az Oath Keepers félkatonai csoport vezetője

(Szerzői jog, 2017 Associated Press. Minden jog fenntartva.)

“Utoljára Stewarttal beszéltem, amikor néztem, amint átad egy doboz fagyasztva szárított túlélőt, mint természetbeni kifizetést az egyik elmaradt gyermektartásáért.” – mondta Adam, és apját “önző különcnek” nevezte. .” Nincs igazi hit. ”

Rose 2009-ben alapította az Oath Keepers milíciát, egy évvel azután, hogy Barack Obamát megválasztották első fekete elnökké. A csoport célja volt katonaság, rendfenntartó és sürgősségi beavatkozók toborzása, hogy betartsák esküjüket, hogy „támogassák és megvédjék az Alkotmányt minden külföldi és hazai ellenséggel szemben”, de a gyakorlatban ez a csoport egy téveszmés és összeesküvő csoport volt. Erőszakkal fenyegetőzött, hogy szembeszálljon a kormánnyal.

Rose volt felesége, Tasha Adams magyarázta Káprázatos ember volt, aki jól tudta manipulálni az embereket. Képeket osztott meg egy “kiürítési alagútról” és más, a hátsó udvarában épített védelemről, “ha a szövetségi hatóságok megérkeznének otthonomba”.

Rose és szövetségesei a Black Lives Matter tiltakozásai és a koronavírus-járvány miatti őrületbe kerültek a 2020-as választásokon Donald Trump elnök mögött. Rodosz a választásellenes mozgalom fontos részévé vált. Mondd független személyKampánya “semmisíti és ellenáll” minden olyan törvénynek, amelyet Joe Biden megválasztott elnök írt alá, és amelyeket “törvénytelennek” ítélt.

Bár Adams alig várja, hogy továbblépjen apjától (aki most az anyja vezetéknevét veszi fel), mégis Rose-nak köszönheti, hogy olyan emberré formálta, amilyen ma. Látva apja tragikus életét és az Oath Keepers milícia irányítását arra késztette, hogy elhatárolódjon a trumpizmustól és a kormányellenes mozgalomtól.

„Kiderítettük, hogy az Esküt őrzők belső köre átverés volt, és ez átterjedt arra a felfogásra, hogy a milícia mozgalma átverés volt, és átterjedt arra a felfogásra, hogy az egész Republikánus Párt egy álhír” – mondta.

„Arra a következtetésre jutottam, hogy ennek az országnak az egész konzervatív ideológiai struktúrája olyan embereket juttat hatalmi pozícióba, mint Stewart Rhodes és Donald Trump.”

Megválasztását nem lesz könnyű megnyerni. Adams úr a Montana állam törvényhozó testületébe pályázik egy olyan régióban, amely az általa hátrahagyott élettel való kapcsolatáról ismert. Az állam északnyugati részén az inkubáció hosszú múltra tekint vissza. jobboldali milícia Ahogy nőtt a kormányellenes hangulat, Trump 2020-ban a szavazatok 74%-ával megnyerte a körzetet.

Adams szerint ezek a kapcsolatok az oka annak, hogy a régiót nagyrészt elhagyták a demokraták, akik úgy vélik, nincs esélyük a győzelemre.

“Csak tengernyi köztársasági előválasztásról van szó, vagy a republikánus hivatalban lévőkről, akik teljesen ellenkezés nélkül futnak” – mondta. egyáltalán nem. ”

Adams számos rendezvényt és városházát szervezett, hogy próbára tegye a vizeket Montana ezen szegletében, de már szembesült néhány valószínűtlen közösség visszaszorításával.

“A liberálisok folyamatosan azzal vádolnak a Twitteren, hogy titkos kettős ügynök vagyok, MAGA Republikánus, ami nagyon meglepett” – mondta.

Adams kijelentette, hogy a novemberi választásokon a helyi kérdésekre szeretne összpontosítani, és nem akar belemerülni a Biden elnökről, a 2020-as választásokról és sok más nemzeti témáról szóló vitákba, amelyek ma a jobboldalt mozgatják.

„Elkötelezett vagyok amellett, hogy olyan dolgokról beszéljek, amelyek megváltoztathatók az állami törvényhozásban” – mondta.

“Ha valakinek problémája van Bidennel, jó, hogy nem kampányolok itt, vagy nem kérek szavazatokat Joe Bidenre. Arról beszélünk, hogy mit lehet tenni.”

Related Posts

Read also x