A Tesla Bear szerint az Elon Musk elektromos autókat gyártó cége csődbe megy, a részvények ára 14 dollár lesz

A Tesla Bear szerint az Elon Musk elektromos autókat gyártó cége csődbe megy, a részvények ára 14 dollár lesz

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk felszólal a Fratelli d’Italia (Olasz Testvériség) által támogatott Atregi politikai találkozón Rómában, 2023. december 15-én.

Antonio Masiello | Getty Images

tesla Per Lekander, a fedezeti alap menedzsere, aki rövidre zárta a részvényt, azt mondta, hogy a részvény 14 dollárra eshet, és “bedőlhet”. Elon MuskAz elektromos járműgyártó szerdán elmondta a CNBC-nek, hogy 2020-tól.

Megjegyzései azután érkeztek, hogy a Tesla 386 810 járműszállításról számolt be az idei év első negyedévében. Még a piac legalacsonyabb elvárásainál is messze elmarad.

“Ez valójában a Tesla-buborék végének kezdete volt. Vitathatatlanul ez volt a modern történelem legnagyobb tőzsdei buboréka” – mondta Lekander, egy befektetéskezelő cég ügyvezető partnere. „Áttérés a tiszta energiára”.squawk box europe. ”

– Sőt, szerintem a cég csődbe mehet.

A Tesla nem reagált azonnal a CNBC megjegyzéskérésére.

Lekander úr a Lansdowne Partners befektetési cég korábbi portfóliómenedzsere, ahol 2018-ban sikeresen magasabb szén-dioxid-árakat vonzott. A Clean Energy Transition 2020 óta rövidre zárja a Tesla részvényeit, ami azt jelenti, hogy Lekander cége profitálna, ha a Tesla részvényei esnek.

A CNBC-nek adott interjújában 2021 márciusában Lekander a Tesla részvényeinek csökkenésére szólított fel. Az interjú időpontjában a Tesla részvényeinek záró ára 233,94 dollár volt. A részvény kedden 166,63 dolláron zárt. De Rekander a hagyományos autógyártók újjáélesztését is szorgalmazta, hivatkozva: Volkswagen. A Volkswagen részvényei körülbelül 53%-ot estek a felhívás óta, de az év elején fellendültek.

Lekander megerősítette a Teslával kapcsolatos mackó megjegyzéseit azzal, hogy a részvény részvényenként 14 dollárra eshet. Elmondta, hogy megjegyzései a társaság 1,40 dolláros egy részvényre jutó nyereségére vonatkozó teljes évre vonatkozó kilátásain alapulnak. Lekander azzal érvel, hogy a Tesla „nem növekedési” részvény, és 10-szeres előretekintő P/E-mutatóval kellene értékelni, szemben a jelenlegi, körülbelül 58-szoros előretekintő P/E-mutatóval. A határidős hozamok egy fontos mutató, amelyet a kereskedők használnak a részvény értékének mérésére.

A portfóliómenedzser szerint a Tesla csődbe mehet

Ha a Tesla részvényei elérik a 14 dollárt, az körülbelül 91%-kal csökkenne a keddi záróárhoz képest. A Tesla részvényei idén már több mint 30%-ot estek.

“De nem hiszem, hogy lehetséges, hogy a Tesla 14 dollárig menjen. Ha egy bizonyos szint alá esik minden eddiginél, akkor megszűnik az üzlet.”

Lekander úr számos okot adott a negatív kilátásokra. Elmondta, hogy a Tesla üzleti modellje az erőteljes bevételnövekedésen, a vertikális integráción és a fogyasztóknak történő közvetlen értékesítésen alapul. A vertikális integráció nagy vonalakban azt jelenti, hogy egy vállalat belsőleg kezeli a folyamat számos részét, az autógyártástól a szoftverig. Ez a modell “nagyszerű”, ha egy vállalat növekszik, de “visszafordul”, amikor az eladások csökkennek, mondta Lekander.

A fedezeti alapok vezetője szerint a Tesla első negyedéves problémái a következők A cég által említett okok közül néhány ellátási lánc zavarok stb. Lekander szerint ez inkább “kereslet kérdése”, mivel a Model 3 és a Model Y két autó adja az amerikai autógyártó eladásainak nagy részét.A cég pedig nem keres több új járművet. Megjelenés 2025-ig várható.

“Ezek a modellek elavultak, és tekintettel arra, hogy a gazdaság nem növekszik gyorsan, nem látok okot arra, hogy a következő két évben fellendülést tapasztaljunk” – mondta Lekander.

Tesla mondta: azt a kijelentést Kedden a társaság számos kihívással szembesült a negyedév során.

További CNBC tudósítások a Tesláról

Egyre növekszik a Tesla elleni negatív hang

Lekander a csalódást keltő szállítási számok után a Tesla elleni negatív hangok kórusának része lett.

„Az elektromos járművekre vonatkozó hosszú távú javaslat változatlan marad, de a valóság az, hogy a Tesla (és más vállalatok) kifogynak a gazdag fogyasztókból, akik nagy dolcsit fognak fizetni azért, hogy béta tesztelők lehessenek. világos” – mondta Richard Windsor, a Radio Free Mobile alapítója egy szerdai kutatási feljegyzésében.

Windsor megkérdőjelezte a Tesla nagyjából 500 milliárd dolláros értékét, és “nevetségesnek” nevezte azt egy olyan időszakban, amikor a Tesla fokozott versennyel néz szembe.

“A Tesla részvényeinek még mindig sok hátránya van” – mondta Windsor.

Tesla: Dan Ives, a Wedbush elemzője ezért jobb teljesítményt nyújt a Tesla részvényeinél.

Dan Ives, a Wedbush Securities prominens Tesla bikája 300 dolláros árcélt tűzött ki az elektromosautó-gyártó számára, de aggályai vannak.

“Nevezzük minek. Rossz első negyedévre számítottunk, de ez egy olyan katasztrófa első negyede volt, amit nehéz megmagyarázni. Reméljük, hogy Mr. Musk megfordítja a helyzetet. “Ezt kulcsnak tekintjük Egy pillanat a Tesla történetében, hogy megfordítsák a dolgokat, vagy megfordítsák a Blackeye első negyedéves teljesítményét” – mondta Ives keddi feljegyzésében.

“Egyébként egyértelmű, hogy sötét napok várnak rád, amelyek megzavarhatják a Tesla hosszú távú történetét” – tette hozzá.

Az HSBC és a TD Cowen elemzői szerdán csökkentették a Tesla részvényekre kitűzött árcélokat.

Cathie Wood megvásárolja a Tesla részvényeit

A Tesla talán az egyik legmegosztóbb részvény a Wall Streeten, és sokan továbbra is erősek a társasággal szemben.

Cathie Wood’s Ark Invest megvásárolja a Teslát Egyes alapok részvényei ezen a héten emelkedtek az első negyedéves szállítások előtt, ami a támogatás jele.

Egyes elemzők azonban a Tesla hosszú távú potenciálját hirdetik.

Tom Narayan, az RBC Capital Markets elemzője elmondta a CNBC-nek.squawk box AsiaSzerdán azt mondta, hogy az első negyedéves szállítások visszaesésének okai legtöbbször “egyszeri jellegűek”.

Elemző: A Tesla hosszú távon továbbra is vonzó vállalat marad, de nem, ha autóüzletről van szó

Azt mondta azonban, hogy az egyik rövid távú katalizátor a Tesla vezérigazgatója, aki arra bátorítja az alkalmazottakat, hogy telepítsék a vállalat FSD vagy Full Self-Driving néven értékesített járművezető-asszisztens rendszerének legújabb verzióját, és mutassák meg az ügyfeleknek, hogyan kell használni. egy friss utasítás. A Tesla emellett elindította a szolgáltatás ingyenes próbaverzióját a kompatibilis járművekhez, ami általában havi 199 dollárba kerül.

“Talán arra készteti az embereket, hogy eljöjjenek a bemutatóterembe, előfizessenek, autót vegyenek. Tehát rövid távú kiváltó okot hozhat létre” – mondta Narayan.

Az RBC elemzője, aki felülmúlja a Tesla részvényeit 298 dolláros árcéllal, azt mondta, hogy besorolása a Tesla energiatárolási üzletágán alapul, amelyet “hatalmas lehetőségnek” nevez a vállalat számára. Hozzátette, hogy a Tesla értékelésében az „autonómia” is nagy szerepet játszik.

“Ha az FSD működik, a (Tesla) szoftverüzlet lesz, magasabb szoftver többszörösével” – mondta Narayan. A Tesla FSD rendszere nem teszi önvezetővé az autót. A sofőrnek továbbra is uralnia kell az autót.

Ne hagyja ki a CNBC PRO következő történetét.

Related Posts

Read also x