A Twitch állítólag 500 embert bocsátott el, ami a munkaerő több mint egynegyede

A Twitch állítólag 500 embert bocsátott el, ami a munkaerő több mint egynegyede

A Twitch állítólag 500 dolgozót bocsát el ezen a héten. Ez a szám a munkaerő körülbelül 35 százalékának felel meg.

Mai hírek Cecilia D’Anastasio, a Bloomberg tudósítása szerint. A Twitch lett a legújabb cég, amely jelentős zsugorodást tapasztal a tágabb játéktérben. Az Amazon tulajdonában lévő streaming webhely vitathatatlanul a játékfejlesztők legnagyobb kulturális ízelítőjévé és marketingeszközévé vált az elmúlt években, ami az “alkotói gazdaság” növekedéséhez vezetett.

Twitch logó fehér alapon, 2018 PAX West
Nehéz idők járnak ezek a Twitch számára. Fotó (Gage Skidmore)(https://www.flickr.com/photos/gageskidmore/42607003590) | CC BY-SA 2.0

A Twitch nem jelentette be nyilvánosan az elbocsátásokat, de a Bloomberg jelentése szerint már január 10-én, szerdán belülről érkezhetnek hírek.

Az elbocsátások száma ebben a körben elképesztő. Ezeket tetézte a 2023-as Twitchet érintő további két elbocsátási kör. 400 Twitch alkalmazottat bocsátottak el állítólag távozik Röviddel azután, hogy 2023 áprilisában Dan Clancy új vezérigazgató veszi át az irányítást. Tavaly októberben jelentettek elbocsátásokat. A közölt adatok szerint az elmúlt naptári évben összesen közel 1000 elbocsátás történt a Twitchnél.

Az Amazon tulajdonában lévő szolgáltatás nem az egyetlen olyan cég, amely súlyosan érintette a játékteret. Az Esports gondjait jól dokumentálták, és úgy tűnik, hogy a játékipar összességében zsugorodik.

Ez az iparág minden szegletében tömeges elbocsátással párosulva enyhén szólva aggasztó. nevetséges haszon Gyártva. A rajongók és a dolgozók egyaránt remélték, hogy ez a veszteség 2023-ban korlátozott lesz. A játékipar eddigi rémálma éve úgy tűnik, 2024-ben is folytatódik.

Related Posts

Read also x