A U2 Play „One” Daniel Lanois-szal, a rajongók kedvence „40”

A U2 Play „One” Daniel Lanois-szal, a rajongók kedvence „40”

U2 utolsó éjszakáján zárva rezidenciájukat a Las Vegas Sphere-ben játszik Háború A „40” 2016 óta először volt mélyreható. Az 1983-as dal számtalan U2-es fellépést zárt az 1980-as évek során, és ez volt a U2 40. koncertje a a gömb amióta 2023 szeptemberében megnyitották a 2 milliárd dolláros helyszínt.

Az ügyes rajongók tudták, hogy jön a „40”, amikor Adam Clayton basszusgitáros és The Edge gitáros hangszert cseréltek, ami rituálé volt a csoport korai időszakában. „40 nap és 40 éjszaka volt a sivatagban” – mondta Bono a tömegnek. „Mit fog tenni egy messiási komplexussal rendelkező egyén? Íme egy dal, amit 40 perc alatt írtunk. kinyitottam a Dávid zsoltárának szent szövege. most olvastam. Ez volt a szöveg.

Az éjszaka elején meghívtak Achtung Baby Daniel Lanois társproducer a színpadon, hogy gitározzon a One-ban. Bono hagyományosan Edge mellett gitározott a dalban, de nem tudta használni a hangszert, mivel egy balesetben megsérült a válla és a karja. 2014 Kerékpárbaleset a Central Parkban. Lanois és Lady Gaga – aki 2023 októberében csatlakozott a “Shallow” és az “All I Want Is You” csoporthoz – ők az egyetlen vendégek, akik a U2-val ülnek be a teljes Gömb-rezidencia alatt.

A mid-show akusztikus szett végén, ahol voltak játssza a Crowded House “Don’t Dream It’s Over” című darabját. az elmúlt hetekben a tisztelje Alekszej NavalnijtBono azt mondta a közönségnek, hogy valami újdonság fog történni. „Gyönyörű e-mailt kaptunk a minap Neil Finntől, aki ezt a hihetetlenül gyönyörű dalt írta” – mondta Bono. „Az e-mailhez csatolták a dal egy verzióját, amely szerint bármikor játszhatunk, amikor csak akarunk. Ez egy új verzió, amit ő készített, és megpróbáljuk felvenni.

Ezt követte a „Don’t Dream It’s Over” lecsupaszított változata, amelyben Bono és Edge gyakorlatilag duettezett Finnnel. “Egyik fél sem beszélt a lemezkiadónkkal (a kiadásról), így lehet, hogy ez az egyetlen felvétel, amely valaha is létezhet” – mondta Bono. „Kérjük, vedd fel telefonjaidat, és küldd el mindenkinek, aki szereti a szabadságot. Esetleg olyanoknak küldje el, akik nem (is). Van néhány a környéken.”

Irányzat

A U2 tervei kissé zavarosak most, hogy elkészültek a Sphere-i rezidenciával. 2017 óta nem adtak ki új anyagot tartalmazó nagylemezt Élménydalok. Ez a leghosszabb idő, ameddig nem adtak ki albumot, mióta 1980-ban elkezdődött a lemezfelvétel. Larry Mullen Jr. dobos hátproblémák miatt továbbra is háttérbe szorul, bár a Sphere péntek esti utolsó előtti fellépésén a közönség soraiban volt. .

Tavaly, Az Edge ezt mondta Guruló kő hogy egy „gitárvezérelt” albumon dolgoznak. „Ez nem azt jelenti, hogy AC/DC-vé válunk – mondta –, de meg fogjuk találni a módját, hogy a hangszert a lehető legújabb módon használjuk. Még mindig ez az első szerelmem, mint hangszer. Nem volt hajlandó idővonalat közölni arról, hogy mikor jelenhet meg. “Nagyon izgatottak vagyunk, és szívesen kiadnánk őket, de sok lehetőség és egyéb tanács lesz, amelyeket megfontolunk, hogy mikor adjunk ki új anyagot” – mondta Edge. „De csak annyit, hogy elfoglaltak voltunk, és nagyon inspiráltak vagyunk új dolgok létrehozására.”

Related Posts

Read also x