A Wigan és a St Helens továbbra is dominál, miközben a Super League felkészül a szeizmikus változásokra

A Wigan és a St Helens továbbra is dominál, miközben a Super League felkészül a szeizmikus változásokra

A változás szele söpört Szuper Liga az előző évadban mint Szent Ilona négyéves házvezetői státuszukat Matt Peet újjáéledése vetett véget Wigan Warriors és az „újraképzet” lett a divatszó mindenki ajkán.

Ha a szentek emlékezetesek A World Club Challenge győzelem Penrith felett A 2023-as kampány nem robbantotta fel éppen a sportág kialakult rendjét, minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy a tengelye kicsit jobban az északi félteke felé billenjen.

A sport hosszú távú „stratégiai partnerségének” kezdete val vel képa Sky-val és a BBC-vel kötött innovatív, új közvetítési megállapodásokról szóló közelmúltbeli bejelentésekkel párosulva igazi optimizmus hangulatot keltett a 2024-es kampány előtt, amely csütörtök este a Hull-derbivel kezdődik az MKM Stadionban.

Azonban minél többet változnak a dolgok, annál inkább változatlanok maradnak. A Saints és a Wigan, a két óriás az úgynevezett M62-es folyosó nyugati végén, minden eddiginél valószínűbb, hogy a szezon végén harcba szállnak az élmezőnyért, ami aláhúzza dominanciájukat a hazai játékban.

Az asztal másik oldalán a londoni Broncos arca a sorsod ismerete nevetséges helyzete – kiesés – az első labda elrúgása előtt, sajnálatos következménye annak maga az IMG rangsorolási rendszer, amelyet a törekvő klubok támogatására hoztak létre túl a hagyományos központokon.

Időszerű emlékeztetők arra, hogy egy varázspálcánál többre lesz szükség annak a sportnak a hatókörének újragondolásához, amelyről az IMG-vel való együttműködés legnagyobb cinikusai is elismerik, hogy radikális változásokra van szükség ahhoz, hogy az elkövetkező nemzedékeken keresztül is virágozzon.

A következő szezon rengeteg izgalmas beszédtémával kezdődik a pályán, amit a Saints erős reakciója vezet a leküzdésre, amikor felkészülnek a pályára. kezdje az életet James Roby talizmán nélkül.

St Helens a nyugdíjba vonult James Roby után kezdődik

(Getty Images)

A Peet’s Wigan egyértelműen a jobb csapat volt 2023-ban, és vitathatatlanul jobb formában van a trófea megvédésére, mivel korábban megnyerteLeedsi orrszarvúk Kruise Leeming és Sam Walters duó, valamint a Catalans Dragons centere, Adam Keighran.

Párbajuk azzal fenyeget, hogy hátrahagyják a többieket, a tavalyi nagydöntő katalán második helyezettjével – megfosztva a saját talizmánjuktól Sam Tomkins nyugdíjba vonulása után – kissé közel áll a dél-franciaországi megismételt teljesítményhez.

A Leeds Rhinos minden bizonnyal jó irányba halad, a holtszezon legnagyobb főcímét a korábbi Salford Man of Steel Brodie Croft szerződtetésével írják, és bár elképzelhetetlen egy újabb kudarc a play-offban, Rohan Smith embereinek hosszabb időre van szükségük, hogy valóban besorolhassák őket. ismét versenyzőként.

Sam Burgess ismeretlenek hegyét hozza első vezetőedzői szerepében a Warringtonnálbár sok kérdést fel lehet tenni a képességgel kapcsolatban is KR hajótest Jordan Abdull és Danny McGuire segédedző váratlan távozása fényében folytatni az ígéretes 2023-as szezont.

A kétkódos válogatott Sam Burgess kétéves szerződést írt alá a Warrington vezetőedzőjeként

(PA archívum)

Adrian Lam Leigh-je, többé-kevésbé ép impozáns első szezonjukról, amely visszatért az élvonalbaugyanolyan jó esélye van, mint bárki másnak, hogy megszerezze a szezon végi play-off helyét, míg a Hull, a Huddersfield és a Croft utáni Salford csak reálisan javíthat.

Castleford abban reménykedik, hogy Craig Lingard kinevezése, miután oly sok szezont legyőzött a Championship Batley-n, segíthet nekik leküzdeni azokat a meglehetősen tompa várakozásokat, amelyek miatt egyszerűen a szerencsétlen Londont tartják a 11. helyért.

A Broncos sajnos járulékos károkká süllyedt a változásra való törekvésben – egy ördögi körbe keveredve, ami érthető módon vonakodnak a kockázatvállalásba fektetni, amikor tudják, hogy a lövést már eldördítették.

A következő kampány végén, függetlenül attól, hogy hol végeznek, és csak a 2025-ös teljes szerkezetátalakítás valószínűtlen bejelentését leszámítva, London kiesik, és helyébe az a másodosztályú klub lép, amelyik a legtöbb négyzetet pipálja az IMG eredménytábláján.

Súlyos csapás ez egy olyan klub számára, amely olyan zseniálisan küzdött, hogy megnyerje a Featherstone és a Toulouse elleni play-off meccseket, és az egyik ami felveti a kérdést, hogy felépül-e valaha a fővárosi rögbi liga.

A Broncos helyzete időszerű emlékeztetőül szolgál arra, hogy a jogos optimizmus és az IMG-vel hajtott jövő iránti közös lelkesedés ellenére még hosszú utat kell megtenni ahhoz, hogy a rögbiligáról valóban elmondható legyen, hogy hatalmas, új közönséget gyűjtött be.

Felejtsd el az M62-es folyosót, az „újragondolásról” és a terjeszkedésről szóló szóbeszéd ellenére a 2025-ös Super League-szezon úgy tűnik, hogy a hagyományos szívvidék egy leszerződött területén játsszák majd: a két óriás között, amely az A571-es 13-as végén található. kilométer hosszú. .

LAPÁT

Related Posts

Read also x