Adam Peaty „nyugalmat talál a vízben”, miközben lefoglalja a párizsi olimpiai helyszínt

Adam Peaty „nyugalmat talál a vízben”, miközben lefoglalja a párizsi olimpiai helyszínt

Adam Peaty azt mondja, hogy egy új, laza gondolkodásmód jó szolgálatot tehet neki, miután idén nyáron jegyet szerzett Párizsba olimpia első helyen végzett exkluzív 100 méteres mellúszásában a londoni brit bajnokság első napján.

A 29 éves versenyző 57,94 másodperc alatt érte el a falat az esti fináléban – ez a világ idei leggyorsabb férfi mellső ideje, és a februári dohai világbajnokságon elért 59,10 másodperc javulása.

Peaty, aki továbbra is őrzi az 56,88 másodperces világcsúcsot az eseményen, készen áll arra, hogy megvédje egymás melletti olimpiai bajnoki címeit, miután megszerezte a jelölést a brit bajnokságon, egy évvel azután, hogy felhagyott a 2023-as versenyszámmal, hogy megkezdje azt, ami mára mentális egészség miatt motivált hosszabb sportszünet.

Peaty ezt követően így szólt: „Még nem értem vissza, még van egy másodpercem!

„Mindig is ez lesz a gondolkodásmódom, de egészségesen állok hozzá. Néhány évvel ezelőtt csalódottan távoztam volna onnan.

„Megtanultam értékelni számomra a nagyszerű pillanatokat. Számomra remek úszás volt, jól kivitelezett – de a legígéretesebb az, hogy most békét találok a vízben, ahelyett, hogy dühöngök és harcolnék ellene, és így próbálok nyerni.

„Kitalálok magamnak egy új verziót, amit nagyon szeretek, és szerintem ez egy olyan verzió, amely igazán jól szerepelhet az olimpián.”

A garanciának legközvetlenebb módja a Párizs 2024 a jelölés ezen a héten minden egyes versenyszám nyílt döntőjében az első helyen végez, feltéve, hogy a sportolók az újonnan átnevezett Aquatics GB által meghatározott időpontban vagy az alatt érkeznek, bár a jelölések továbbra is a Brit Olimpiai Szövetség hivatalos bélyegzőjétől függenek.

Peaty 58.53-as idővel szállt ki a délutáni hőségből, az esemény előfutamának 64 résztvevője közül egyedüliként, aki egy perc alatt a falhoz ért, ami újabb jelentős lépést jelent az ötszörös olimpiai érmes visszatérő útján.

A 2022-es világbajnokságon lábsérülés miatt kimaradt, tavaly pedig visszalépett a brit bajnokságtól, így Dohában tért vissza.

„Ez egy igazi győzelem a csapatomnak, a családomnak és nekem” – mondta Peaty. „Túléltük az elmúlt három évet a poklon.

„Nem akartam még egyszer uszodát látni. A sport megtört. Nem tudtam, merre menjek, és sok minden akadályozott. De most minden nap felkelek és élvezem a munkámat. Ki tudja, mi lesz a vége, de jól szórakozom az úton.”

James Wilby, aki a második helyen végzett Peaty mögött, 59,45 másodperces jelölési idejéről kínos 0,02 másodpercet hagyott ki, de a vasárnapi bajnokság lezárása után még mindig egyike lehet annak a 30 úszónak, amelyet az Aquatics GB jelölt.

A 22 éves skót Keanna MacInnes kiütötte a jegyét, miután megelőzte Laura Stephenst női 200 méteres pillangón, bár Stephens – az esemény regnáló világbajnoka – szintén a szükséges jelölési idő alatt végzett, hogy versenybe szálljon a címért. Team GB.

Wood és Colbert belépett a jelölési időbe

(Getty Images)

Freya ColbertA 20 éves versenyző, aki Dohában aranyérmet nyert a női 400 méteres vegyesúszásban, edzőtársa, Abbie Wood előtt végzett női 200 méteres gyorsúszásban, ezzel bebiztosította jelölését, miközben Wood ideje is elmaradt a jelölési normától.

Ez az első év, amikor a Brit Bajnokság egyesített versenyeket ép és ép atléták számára, és Poppy Maskill volt az, aki a legjobb alulmúlt idővel végzett a női 200 méteres összetettben, ahol öt sportoló végzett a verseny alatt. alapértelmezett.

A bathi Kieran Bird közel ért a férfi 400 méteres gyorsúszásban, 3:45.63 alatt ért célba – hajszállal a szükséges 3:45.43 alatt –, de lehet, hogy eleget tett azért, hogy lenyűgözze a válogatókat.

Related Posts

Read also x