Adam Sandler, Martin Short, a gyászoló komikus

Adam Sandler, Martin Short, a gyászoló komikus

Néhány a vígjáték legnagyobb nevei a gyászban vannak Joe Flaherty.

Miután felröppent a hír Flahertyről, aki leginkább a szkeccsműsorban végzett munkájáról ismert SCTV ÉS Furcsák és rosszul illettek 82 éves korában meghalthumoristák, köztük Adam Sandler ÉS Martino Cortomegosztották részvétüket és kedvenc emlékeiket Flahertyről életükben és karrierjükben.

Flaherty lánya, Gudrun közleményben erősítette meg halálát New York Times, mondván, hogy „rövid betegség” után halt meg hétfőn. „Azóta küzdök, hogy megbékéljek ezzel a hatalmas veszteséggel” – mondta a kiadónak. „Apa rendkívüli ember volt, határtalan szívéről és a 40-es és 50-es évek filmjei iránti megingathatatlan szenvedélyéről ismert.”

„Az elmúlt néhány hónapban, amikor egészségügyi problémáival foglalkozott, értékes lehetőségünk volt, hogy együtt nézzünk sok klasszikus filmet – olyan pillanatok, amelyek örökre kedvesek maradnak számomra” – tette hozzá Gudrun.

Februárban Flaherty ex SCTV castmate, rövid, megosztott egy jegyzetet szerint a színész “nagyon beteg” és “tudatában van egészségi állapotának súlyosságával”. Ezért Short arra kérte a rajongókat, hogy adományozzanak, amit tudnak, hogy fedezzék az egészségügyi költségeket, hogy Flaherty “az időt, amit hátrahagy, otthon tölthesse, nem pedig egy intézményben”.

Íme, amit Flaherty sok barátja és karikaturistatársa mondott a halálhír után:

Adam Sandler

Adam Sandler megosztotta szomorúságát Flaherty halálhíre után, és megosztotta a néhai képregényről készült fényképeket.

“Ó istenem. Imádtam Joe-t felnőni” – írta Sandler. „Mindig megnevettettünk engem és a bátyámat. Floyd gróf, Guy Caballero. Bármilyen mozdulatot is tett. Határőrként zúzott Csíkok. Nem is lehetne viccesebb nézni, ahogy bosszant engem a golfpályán.”

„A legkedvesebb srác, akit ismerhet. Egy komikus zsenialitása” – folytatta. „És egy igazi kincs. Tökéletes kombináció. Sok szeretettel a gyerekei iránt, és köszönet Joe-nak a nagyszerűségért, amelyet mindannyiunknak adott.

Martino Corto

A halálhírét követően Short nyilatkozatban tisztelgett barátja előtt Guruló kő“egyszerűen a legviccesebb embernek a szobában”.

„Barátságunk több mint 50 éve alatt nagyon kevés ember volt olyan bölcs vagy vidám, amikor a vígjátékról, az improvizációt és a karaktermunka művészetéről volt szó, mint Joe” – mondta Short. “Ban ben SCTV horgonynak hívtuk. Az életben egyszerűen ő volt a legviccesebb ember a szobában. Egyszerűen imádtam.

Martin Scorsese

Egy másik ikonikus Martin részvétét fejezte ki Flaherty iránt: Scorsese elmondta, hogy “többször volt alkalma találkozni” Flahertyvel, és dicsérte fegyelmezettségét is, és “művészete igazi mesterének” nevezte.

„Remélem, sikerült kifejeznem csodálatomat és szeretetemet a munkája iránt SCTV és azon túl” – írta közleményében Guruló kő. – Mindig is vonzottak a humoristák és a komikus színészek: fegyelmezettnek, figyelmesnek, gyakorlottnak kell lenniük.

„Nem túlzás azt állítani, hogy egészen elképesztőnek kell lenniük. Joe pedig kivételes volt, igazi mestere a mesterségének” – tette hozzá.

Paolo Feig

Paolo Feigamit ő alkotott és gyártott Furcsák és rosszul illettekmegosztott egy kedves üzenetet is Flahertyről, megosztott egy linket a gyászjelentés.

„Ő volt a tévés apám, és igazi vígjátékhős” – írta Feig. „Mindig szívesen mesélek a kedvencedről SCTV vázlat, ő volt a legjobb srác.

„Valóban hiányozni fog, és mindig hálás leszek, hogy megismerhettem. Pihenj a darabban, Joe – tette hozzá.

Jennifer Tilly

Tilly hasonlóképpen megosztott egy “TV apa” üzenetet, utalva a szerepükre Rossz fickó.

„Nagyon izgatott voltam, hogy vele dolgozhattam. Teljesítménye tökéletes volt.” ő írt. „Remek humorista. Túl hamar ment el.”

Egy rajongói fiókjában is retweetelte egy bejegyzést, amelyben mindkettőjükkel 1997-ben szerepelt.

Judd Apatow

Apatow “varázslatosnak” nevezte Flaherty jelenlétét a forgatáson.

„Mindig olyan izgatottak voltunk. Nem tudtuk elhinni, hogy részese volt Furcsák és rosszul illettek” – írta Apatow, aki a műsort fejlesztette és készítette. „Annyira szerettük őt, és mindig ezt mondtuk neki. Ettől sokkal jobb lett minden, amiben volt.

„Joe volt a legkedvesebb ember, zseniális színész és Kecske volt a vígjátékok világában. Minden vele töltött pillanat kincs volt” – tette hozzá.

Patton Oswalt

Patton Oswalt megosztott egy vidám klipet Flahertyről, mint Floyd grófja egy 1982-es epizódban. SCTV ahol nem túl ijesztő horrorfilmekből mutatott be klipeket.

„Szegény Floyd gróf, soha nem láthattam az általa mutatott borzalmas filmeket.” Oswalt írta. “Jó isten, Joe Flaherty nagyon vicces volt.”

Irányzat

Sam Levine

Flaherty, Samm Levine előtt tisztelegve, aki Neal Schweibert alakította Furcsák és rosszul illettek, Emlékezett színésztársa, aki “vígjáték-legendának” nevezte.

„A legtöbb színészt nem nagyon érdekli a korábbi szerepek újrajátszása. Főleg nem a jelenlegi színésztársaikkal. De ez nem Joe volt” – írta Levine egy Instagram-bejegyzésében. „MINDIG szívesen beszélt a régi SCTV vázlatokról, Stripes-ről és milliónyi egyéb kreditjéről. Ráadásul, ha kérdezel tőle valamit, amire jól emlékszik, azonnal visszakapaszkodik a karakterébe, és elmondja veled a sorokat. Igazi ritkaság és abszolút paradicsom ennek a komikus nerdnek. Szeretett a forgatáson lenni, mi pedig mindannyian szerettünk a közelében lenni.

Related Posts

Read also x