Andoni Iraola örömmel látta, hogy Bournemouth türelmét győzelemmel jutalmazták

Andoni Iraola örömmel látta, hogy Bournemouth türelmét győzelemmel jutalmazták

Bournemouth Andoni Iraola edző méltatta csapata türelmét egy kései gól után Justin Kluivert küzdelmes 1-0-s győzelmet aratott a Crystal Palace otthonában.

A holland Kluivert 11 percnyi gólja elég volt ahhoz, hogy megszerezze a Cherry sorozat harmadik győzelmét, és öt meccsen belül a negyedik győzelmet.

Iraola, akinek csapata nehezen tudott túljutni a Palace kapusán Dean Henderson és makacs védelmük is dicsérte a csereként beállt Antoine Semenyót, amiért a félidőben beállt a győztes gólba.

Azt mondta: „Valószínűleg a mai este nem az a meccs volt, amit játszani szerettünk volna, mert a Palace egy olyan csapat, amely pozíciót akar tartani és labdával védekezni anélkül, hogy túl közvetlen lenne a támadásban.

„Nem alakítottak ki helyzeteket, de nem voltunk kényelmesek, de úgy gondolom, hogy nagyon jól kezeltük a játékot. Erős kispadunk volt, és újabb késői gólt szereztünk, ami nem rossz.

„Mindegyik poszton majdnem két játékosunk van, és ez jót tesz a versenynek, és energiát is adott a második félidőben.

“Antoine-nak fájt a feje a meccs előtt, de legalább jó 45 percet adott nekünk, gólpasszt adott, és nagyon fontos játékos volt számunkra.”

Kilenc percbe telt a félidő előtt, hogy a Bournemouth komolyan próbára tegye Hendersont, aki a bal oldalra vetette magát, és elbillentette Philip Billing távoli szabadrúgását a kaputól.

Egy perccel később Henderson még jobban védte, és akrobatikusan billentette Billing fejesét Adam Smith keresztlabdájából.

A Palace azt hitte, hogy megszerezte a vezetést az első félidőben, amikor Eberechi Eze a távoli kapufára lőtt egy kitéréssel, de az ünneplés félbeszakadt. VAR A felülvizsgálat úgy ítélte meg, hogy Jean-Philippe Mateta les volt a gól felé történő építkezés során.

A Palace ellenállása végül a 79. percben tört meg, amikor Semenyo megszerezte David Ozohot a jobb szélen, majd elhárította a labdát a másik csereként beállt Kluivert számára, aki 12 méterről lőtt a kapuba.

A vereség miatt a Palace nyeretlen idegenbeli sorozata 10 meccsre és menedzserre bővült Glasner Olivér azt mondta: „Nem aggódom az idegenbeli forma miatt.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra; hogyan védekeztünk csapatként, és hogyan tartottuk távol őket a zónánktól. De ha nem szerez gólt, nem nyerhet.

„Szerintem voltak jó lehetőségeink, de nem fejeztük be azokat.

“A végén magunkat kell hibáztatnunk, hogy nem hoztuk ki a helyzeteket, amiket kialakítottunk, és ezen kell javítanunk, határozottabbnak és közvetlenebbnek lennünk a kapu előtt, hogy elkezdhessünk nyerni a meccseket.”

Related Posts

Read also x