Andrej Rubljov megesküdött, hogy “jobb lesz”, miután fellebbezett a dubaji kizárás ellen

Andrej Rubljov megesküdött, hogy “jobb lesz”, miután fellebbezett a dubaji kizárás ellen

Andrej Rubljov megtartja a Dubai Tenisz Bajnokságon szerzett helyezési pontokat és pénzdíjakat, annak ellenére, hogy bukott a versenyen sportszerűtlen magatartás miatt, az ATP-hez benyújtott fellebbezés után.

Rubljovot az elnöki játékvezető cserbenhagyta, miután megjelent egy oroszul beszélő hivatalnok, aki trágárságokkal vádolta meg, amikor az Alekszandr Bublikkal vívott pénteki elődöntőn a vonalbírónak kiabált.

“A fellebbviteli bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a mérkőzés elvesztése mellett aránytalanok lennének ebben az esetben a szabálysértésekkel járó szokásos büntetések, azaz a ranglistapontok és a pénzdíjak elvesztése az egész versenyre vonatkozóan” – áll az ATP közleményében. hétfőn.

A közösségi médiában közzétett bejegyzésében Rubljov megköszönte a fellebbviteli bizottság döntését, és hozzátette, hogy azt szeretné, ha a turné fontolóra venné a kizárásához vezető szabály megváltoztatását.

“Remélem, hogy a jövőben az ATP alaposabban megvizsgálja ezt a szabályt, és módosítja azt, hogy a játékvezető ne kényszeríthesse ki a mérkőzés kimenetelét egyértelmű bizonyítékok birtokában és anélkül, hogy lehetővé tenné a játékos számára, hogy videót készítsen” mondott. . Rubljov nyilatkozata szerint.

Összegezve: „Ígérem, tanulok ebből, és megpróbálok jobb játékos és ember lenni.

Rubljovnak a kódex megsértéséért kiszabott 36 400 dolláros bírsága továbbra is érvényben marad a fellebbezést követően, amely figyelembe vette a játékosok és hivatalos személyek nyilatkozatait, valamint a video- és hanganyagok áttekintését.

– kiáltotta Rubljov egy vonalbíró arcába

(Getty Images)

Egy játékos, aki az elődöntőben veszített Dubaiban, 157 755 USD-t és 200 ranglistapontot gyűjtött

A kérdéses pont után Rubljov az alapvonalra mutatott, odament a vonalbíróhoz, odahajolt és kiabált. Roland Herfel, az ATP felügyelője egy oroszul beszélő kíséretében érkezett a bíróságra, aki szerint Rubljov oroszul káromkodott. Rubljov azt mondta, beszél angolul, és nem használt trágár nyelvezetet

Bublik akkor 6-7(4) 7-6(5) 6-5-re vezetett, és annak ellenére is megnyerte a győzelmet, hogy örömmel folytatta, és végül elveszítette a döntőt a francia Ugo Humbert ellen.

Ügynökségek

Related Posts

Read also x