Az Australian Music Center bejelentette a 2024-es MOMENTUM megbízásokat

Az Australian Music Center bejelentette a 2024-es MOMENTUM megbízásokat

A Ausztrál Zenei Központ bejelentette a 2024-es MOMENTUM megbízás díjazottjának választott két zeneszerzőt.

Aaron Wyatt ÉS Cristina Pan megbízásra új művet ír, 4000 dollár értékben, amelyet még ebben az évben mutatnak be Melbourne-ben.

Cristina Pan. Fotó ©EsterMaria

Az új-dél-walesi székhelyű Christine Pan szóló basszusklarinétra ír egy művet, amely a zajszennyezés madárvilágra gyakorolt ​​hatását vizsgálja. Feltárja a bioakusztika interdiszciplináris területét is, vagy azt, hogy az állatok hogyan állítják elő és érzékelik a hangot.

Pan egyike volt annak a négy zeneszerzőnek, akit nemrégiben választottak be a Melbourne Symphony Orchestra (MSO) tagjai közé. Cybec 2024 program. Munkássága játékokat, filmet, színházat, elektroakusztikus és klasszikus kortárs művészeti zenét ölel fel; műveit többek között a West Australian Symphony Orchestra, a Goldner Quartet, az Orchestra Victoria és az Offspring Ensemble adta elő.

„Hálás vagyok a lehetőségért, hogy a basszusklarinét kifejező színpalettáján keresztül felfedezhettem a bioakusztika és a technológia és a környezettudatosság metszéspontját” – mondta Pan.

„A jelenlegi kutatási adatokból ihletet merítve izgatottan várom, hogyan találkozhat a tudomány a zenével a szólóhangszer virtuóz potenciálján keresztül.”

Aaron Wyatt

Aaron Wyatt. Fotó © Jessica Bader

Aaron Wyatt viktoriánus brácsás, zeneszerző és karmester új művet ír kamaratrió számára. A munka a megbékélés és az őslakos identitás gondolataival foglalkozik a Voice to Parliament népszavazás lebukását követően, és megvizsgálja, mit jelent ma ausztrálnak lenni Ausztrália gyarmati múltjához képest.

Wyatt történelmet írt az első bennszülött karmesterként, aki Ausztrália egyik állami zenekarát vezette 2022-ben vette át az MSO élét. Emellett kifejlesztette a Decibel ScorePlayert, egy iPad-alkalmazást, amely grafikus kottákkal működik. Egyszer régen alkalmi brácsás volt a WASO-nál, új munkája A közelgő hajnal megnyitotta a zenekar 2024-es évadát.

“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak erre a megbízásra, és alig várom, hogy hozzájárulhassak a művészi zene gazdag és élénk tájához ebben az országban” – mondta Wyatt.

„Felbecsülhetetlen, hogy olyan szervezetek, mint az Australian Music Center támogatják kulturális örökségünk ezen részét.”

A MOMENTUM jutalékot először 2020-ban ítélték oda. Korábbi díjazottjai többek között Anne Cadres, Nicole Murphy, Rae Howell, Connor D’Netto és Elizabeth Younan. A MOMENTUM 2023 jutalék címzettjei voltak Ruben Lewis és Helen Svoboda.


A MOMENTUM jutalékokról további információ található Itt.

Szerezd meg a Limelight ingyenes heti összefoglalóját a zenéről, művészetekről és kultúráról.

Related Posts

Read also x