Az elegáns francia énekes és színész 89 éves volt

Az elegáns francia énekes és színész 89 éves volt

Jean-Paul Vignon, a romantikus francia énekes és színész, aki nyolc évtizedes karrierje során lenyűgözte a közönséget az Atlanti-óceán mindkét partján, március 22-én hunyt el májrákban Beverly Hillsben – jelentette be családja. 89 éves volt.

A kortárs pop és amerikai standardok repertoárját előadó Vignon 1963-ban debütált az Egyesült Államokban a híres New York-i vacsoraklubban, a The Blue Angelben, ahol Woody Allen stand-up komikus előtt nyitott meg.

Ed Sullivan hamarosan a vasárnap esti CBS varietéjában nyolc fellépésen szerepelt – köztük egy duettet énekelt a fiatal Liza Minnellivel –, és állandó vendége lett Johnny Carson és Merv Griffin műsorainak.

A Columbia Records-hoz szerződött Vignon kiadta első albumát az Egyesült Államokban, Mert szeretlek1964-ben. Három évvel később William Holden és Cliff Robertson mellett mellékszerepet kapott a második világháborús filmben. Az ördög brigádja.

Az a 1994-es profil Ban,-ben Los Angeles Times, Robert Koehler újságíró megjegyezte: „Vignon beteljesítette a romantikus, éneklő francia amerikai imázsát. Ironikus módon Vignon ahelyett, hogy hangját olyan neves gall bohócokhoz hasonlítaná, mint Maurice Chevalier és Gilbert Bécaud, Vignon azt állítja, hogy Bobby Darin-típusú hangja van, amely képes gyorsan és szenvedélyesen vagy gyengéden és lassan énekelni.

Az 1970-es évek elejéig továbbra is játszott a legrangosabb helyszíneken New Yorkban, Miamiban, Los Angelesben és más nagyvárosokban, majd ’74-ben felvett egy kislemezt, a “You”-t Farrah Fawcettel, aki akkor még fiatal színésznő és színésznő volt. viszonylag ismeretlen. modell.

A megváltozott közízlés megakasztotta karrierjét, de egy Dick Clark által készített kanadai televíziós műsort vezetett Az érzéki férfi, ami minden héten azzal ért véget, hogy egy kádban feküdt. És a Játszólányok centerfold 1973-ban, egy pulóverrel, amit valaha egy híres Marilyn Monroe fotózáson viseltek, és nem sok mást.

1935. január 30-án született Dire-Daou kikötővárosban, a francia Szomáliföld (későbbi nevén Dzsibuti) gyarmati területén. A franciaországi Avignonban tanult. Rövid ideig orvost tanult Marseille-ben és jogot a párizsi Sorbonne-on, de úgy döntött, hogy teljes munkaidőben a zenének szenteli magát.

A húszas évei elején járt, amikor Jacques Brel belga énekes-színész tanácsára egy rangos kabaré állást szerzett Párizsban, amivel beindította karrierjét.

A bariton az 1956-os játékfilm főszereplőjeként debütált a kamerák előtt A veszélyes ígéretekmajd a romantikus drámában Françoise Arnoul oldalán fellépő előadás következik Aszfalt (1959).

Időközben énekesként szerződött a francia Disques Vogue-hoz, amelynek célja, hogy művészként fejlessze olyan énekes-dalszerzők mentén, mint Charles Trenet (bálványa), Yves Montand és Charles Aznavour. Első albuma 1957-ben önéletrajzi jellegű volt Dzsibuti.

Pályafutása Franciaországban kezdett lelassulni, miután 17 hónapnyi kötelező katonai szolgálatot töltött, de miután megnyitotta Edith Piaf előtt, és fellépett a Liberté francia hajó fedélzetén olyan tengerjáró hírességek előtt, mint Ernie Kovács, Edie Adams és Carol Burnett, úgy döntött, hogy próbáljon szerencsét az Egyesült Államokban.

Ahogy 2018-as memoárjában írta, Etiópiától Utópiáig„Kalandvágyó szellemem azt mondta nekem: „Marco Polo nem habozott Kínába menni, Henry Morton Stanley nem habozott felvállalni, hogy felfedezi Közép-Afrikát, és megkeresi Livingston doktort, Kolumbusz Christopher nem habozott nyugatra hajózni, hogy felfedezze Amerikát… szóval rajtad a sor, hogy felfedezd az Egyesült Államokat.”

Karrierje több éven át tartó hullámvölgyei után 1993-ban visszatért a Los Angeles-i kabaré színterébe, olyan popénekesek bátorítására, mint Harry Connick Jr., Michael Feinstein és Tony Bennett, valamint a néhai Nat King Cole-t párosító Unforgettable elsöprő sikere. és a lánya, Natalie. Nyolcvanas éveiig is aktív marad, amikor fellépett a Feinstein’s-ben, a Vitello’s-ban és a Catalina Jazz Clubban.

Útközben olyan műsorokban is feltűnt, mint pl A Rockford-akták, Szállodák, Hawk címer, Los Angeles-i törvény, Kolumbusz, Életünk napjai ÉS Gilmore lányok; hangoztatja az egyik Vidám embert Shrek (2001); és meséld el a romantikus vígjátékot 500 nap nyár (2009).

Eközben cége, a Côte d’Azur Productions a francia közönség számára nyújtott fordításokat és felülszinkronokat. sebhelyes arcú és más amerikai filmek.

A túlélők között van régi társa, Suzie Summers; lányai Marguerite Vignon Gaul (a néhai Brigid Bazlen amerikai színésznővel kötött házasságából) és Lucy Brank; valamint Leah és Hannah unokája.

Ezt a cikket eredetileg közzétette A hollywoodi újságíró.

Related Posts

Read also x