Az MSO és az LSO Live közötti partnerség meghozza első gyümölcseit

2022 decemberében Melbourne Szimfonikus Zenekar bejelentett együttműködött a Londoni Szimfonikus Zenekarral (LSO) új házon belüli lemezkiadót indít egy kétoldalú megállapodás részeként az MSO nemzetközi hatókörének kiterjesztésére és ausztrál zenészek, művészek és zeneszerzők bemutatására.

Ez a megállapodás május 31-én hozza meg első gyümölcsét a megjelenésével Debussy és Strauss.

Siobhan Stagg, a Melbourne Szimfonikus Zenekar és Jaime Martín. fénykép @

Az MSO vezető karmestere vezeti Jamie Martin és a szopránnal Siobhan Stagga CD-t élőben vették fel a Hamer Hallban, az Arts Center Melbourne-ben 2023 februárjában és márciusában. Állandó felvételként szolgál majd az MSO Strauss- és Debussy-versenyeihez, amelyek Martín „személyes kedvencei” voltak abban az évadban.

„Az LSO-val kötött együttműködésünk azt jelenti, hogy új kiadónk első felvétele nemzetközi terjesztésben és promócióban részesül, így az MSO a lehető legszélesebb közönséggel ossza meg ezt a csodálatos zenét” – mondta Martín.

Stagg Strausst adta elő Vier letzte Lieder az MSO-nál A 2023-as szezon nyitógálája. „Nagy öröm volt élőben előadni ezeket a gyönyörű dalciklusokat az MSO-val a melbourne-i közönség előtt” – mondta Stagg. „Nagyon örülök, hogy ezeknek a koncertfelvételeknek a megjelenése lehetővé teszi a zene szerelmeseinek a lehetőséget, hogy ilyen csodálatos zenét hallhassanak a briliáns MSO előadásában Maestro Martínnal.”

A második élő felvételen Stagg és az MSO az ausztrál zeneszerző ritkán hallott 2015-ös hangszerelését adják elő. Brett Dean írta Debussy Ariettes oubliées (Forgotten Songs), amelynek premierje 2023 márciusában volt.

Az MSO csak a hatodik partner volt, aki csatlakozott az LSO Live kiadócsoporthoz, és csatlakozik az LSO Live partnereihez, a Cambridge-i King’s College-hoz, ütőhangszeres Colin Currie, National Symphony Orchestra, Washington DC és Cleveland Orchestra. A megállapodás értelmében Martín az LSO Live csoporttal közösen gondozza a felvételeket terjesztésre, a digitális felvételeket pedig az Amazonon, az Apple-n, a Spotifyon és a Presto Musicon keresztül terjesztik.


Debussy és Strauss 2024. május 31-én, pénteken jelenik meg CD-n (Hybrid SACD) és az összes főbb streaming- és letöltési szolgáltatáson keresztül, és Spatial Audio-ban is elérhető lesz a támogató platformokon.

Szerezd meg a Limelight ingyenes heti összefoglalóját a zenéről, művészetekről és kultúráról.

Related Posts

Read also x