Az NVIDIA vezérigazgatója: Minden országnak szüksége van szuverén AI-ra

Az NVIDIA vezérigazgatója: Minden országnak szüksége van szuverén AI-ra

Az NVIDIA alapítója és vezérigazgatója, Jensen Huang hétfőn a dubai világkormányzati csúcstalálkozó résztvevőinek elmondta, hogy minden országnak rendelkeznie kell a saját hírszerzési termelésével.

Az Egyesült Arab Emírségek mesterséges intelligencia miniszterével, Omar Al Olama őexcellenciájával folytatott tűz melletti csevegés részeként Huang úgy jellemezte, hogy a szuverén mesterséges intelligencia, amely egy ország tulajdonjogát hangsúlyozza adatai és az általa termelt intelligencia felett, óriási lehetőség a világ vezetői számára.

“Kódolja az ön kultúráját, társadalmának intelligenciáját, józan eszét, történelmét; Ön a saját adatait birtokolja” – mondta Huang Al Olamának a 150 országból több mint 4000 küldött részvételével zajló esemény kiemelt beszédében.

„Teljes mértékben egyetértünk ezzel az elképzeléssel” – mondta Al Olama. “Ezért az Egyesült Arab Emírségek agresszíven haladnak a nagy nyelvi modellek felépítése és a számítástechnika mobilizálása felé.”

Huang felbukkanása az Egyesült Arab Emírségekben abban az időben történt, amikor az Öböl-menti állam gyorsan fejlődik, hogy erőműből globális információs technológiai központtá váljon.

Dubai volt az utolsó állomása Huang világkörüli turnéjának, amelynek során Kanada, Franciaország, India, Japán, Malajzia, Szingapúr és Vietnam vezetőivel találkoztak az elmúlt hat hónapban.

A Közel-Kelet jelentős hasznot húzhat a mesterséges intelligenciából, a PwC 2030-ra 320 milliárd dolláros fellendülést jósol a régió gazdaságának.

A hétfői csúcstalálkozón Huang arra kérte a vezetőket, hogy ne „lepje meg” a mesterséges intelligencia. A mesterséges intelligencia példátlan képessége, hogy átvegye az egyszerű emberek utasításait, elengedhetetlenné teszi az országok számára, hogy magukévá tegyék az AI-t, átitatva azt helyi nyelvekkel és szakértelemmel.

Al Olama kérdésére, hogy hogyan közelíthetné meg a mesterséges intelligenciát, ha ő lenne egy fejlődő ország vezetője, Huang az infrastruktúra kiépítésének fontosságát hangsúlyozta.

“Nem olyan drága, de nem is olyan nehéz” – mondta Huang. „Az első dolgom természetesen az lenne, hogy a nyelvet, a kultúrád adatait a saját nagy nyelvi modelledbe kódolnám.”

A mesterséges intelligencia és a gyorsított számítástechnika fejlődésével az NVIDIA GPU-k a lépcsőzetes innovációk platformjává váltak.

“Az NVIDIA GPU az egyetlen platform, amelyet bárki bármilyen platformon használhat” – mondta Huang. „Ez a mindenütt jelenvalóság nemcsak demokratizálja az AI-t, hanem elősegítette az innováció hullámát a számítási felhőtől az autonóm rendszerekig és azon túl is.

Mindez olyan új típusú innovációk megjelenését ígéri, amelyek túlmutatnak azon, amit hagyományosan információtechnológiának gondolnak.

Huang még sok látnok tanácsával is szembefordult az évek során, akik arra ösztönözték a fiatalokat, hogy informatikát tanuljanak, hogy versenyezzenek az információs korszakban. Most.

– Valójában ennek majdnem az ellenkezője – mondta Huang. „A mi feladatunk olyan számítástechnikai technológiák létrehozása, ahol senkinek nem kell programoznia, és ahol a programozási nyelv emberi: ma már mindenki programozó a világon – ez egy csoda.”

A Moro Hub, a Digital DEWA, ​​a Dubai Villamosenergia- és Vízügyi Hatóság digitális ágának leányvállalata, a felhőszolgáltatásokra, a kiberbiztonságra és az intelligens városi megoldásokra összpontosító leányvállalata, amely még tovább hangsúlyozza a mesterséges intelligencia mögött meghúzódó regionális lendületet, hétfőn közölte: a következőket fogja tenni: bejelentette elfogadását: Zöld adatközpont létrehozása az NVIDIA-val.

A kandalló melletti beszélgetések mellett a csúcstalálkozón panelek is helyet kaptak, amelyek bemutatták a mesterséges intelligencia legújabb fejlesztéseit az intelligens mobilitás, a fenntartható fejlődés és egyebek terén. Később az esti órákban Huang és Al Olama színpadra lépett az Egyesült Arab Emírségek Mesterséges Intelligencia Hivatala által szervezett “Get Inspired” ökoszisztéma eseményen, amelyen 280 résztvevő vett részt, köztük fejlesztők, induló vállalkozások és mások.

Related Posts

Read also x