Cher, Ozzy Osbourne és Mary J. Blige vezeti a 2024-es Roll Hall osztályt

A szikla & A Roll Hall of Fame hivatalosan is bejelentette az idei jelölteket: Mary J. Blige, CherDave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & The Gang, Ozzy Osbourneés az A Tribe Called Quest csatlakozik a 2024-es évfolyamhoz a Performer kategóriában.

Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick és Norman Whitfield kapja a zenei kiválóság díjat; Alexis Korner, John Mayall és Big Mama Thornton kapja a Musical Influence Awardot; és Suzanne de Passe megkapja az Ahmet Ertegun-díjat.

A beiktatási ceremóniát október 19-én tartják a Rocket Mortgage Fieldhouse-ban, Clevelandben, Ohio államban. Élőben közvetíti a Disney+-on. A szerkesztett verzió egy későbbi időpontban fut majd az ABC-n, és másnap lesz elérhető a Hulu-n.

“A rock & roll a hangok folyamatosan fejlődő ötvözete, amely hatással van a kultúrára és generációkat mozgat meg” – mondta John Sykes, a Rock & Roll Hall of Fame Foundation elnöke közleményében. „Az újoncok sokszínű csoportja ledöntötte a zenei korlátokat, és számtalan művészre hatott, akik a nyomdokaiba léptek.”

Meglepő módon Cher soha nem jelent meg a Rock’n’Roll Hall of Fame szavazzon egyéni előadóként vagy a Sonny and Cher részeként még idén. Nem sokkal a szavazás előtt – fejezte ki csalódottságát a Kelly Clarksonnal kialakult helyzet miatt. „Most nem lennék itt, ha adnának egymillió dollárt” – mondta. „Soha nem fogom meggondolni magam. Egyedül mehetnek, tudod mit.

Ozzy Osbourne először 2006-ban lépett be a Hírességek Csarnokába a Black Sabbath tagjaként. „Soha nem tudtam volna elképzelni, hogy azon kevés zenészek egyike lehetek, akiket másodikként is be akarnak nevezni, most szólóművészként” – mondta Osbourne az év elején. „44 év szólóművészként eltöltött év után hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy folytathatom a zenei felvételeket, és megkapom ezt az elismerést.”

Frampton az 1990-es évek eleje óta volt jogosult, de idén még soha nem szerepelt a szavazáson. A tavalyi beiktatási ceremónián megjelent Sheryl Crow mellett. – Továbbra is meg fogom köszönni neki, hogy felkavarta az edényt. Azt mondta Keselyű korábban ebben az évben. “Azt mondta: Nézd, ez a fickó nincs itt, mit gondolsz?” Azt hiszem, ez volt a célja, és mindig is szerettem volna vele és a bandájával játszani.

A Foreigner számára a beiktatási ceremónia alkalom arra, hogy a klasszikus felállás túlélői újra együtt játszhassanak. A jelenlegi turné felállásban egyetlen olyan tag sem szerepel, akit a Hall of Fame elfogadna, mivel mindannyian csatlakoztak a 2000-es években (Mick Jones alapító gitáros továbbra is hivatalos tagja marad, de egészségügyi problémák miatt kiszorították.) „Nem éreztem jól magam. az a tény, hogy társaink évekkel ezelőtt voltak, és minket teljesen figyelmen kívül hagytak” – az eredeti énekes Lou Gramm mondta Eredménytábla korábban ebben az évben. „Én személy szerint lemondtam arról, hogy szóba kerüljünk-e valaha. Őszintén szólva nem is gondoltam rá többé.”

Irányzat

A beiktatási ceremónia arra is lehetőséget kínál, hogy a Dave Matthews Band újra egyesüljön Boyd Tinsley hegedűművésszel, aki 2018-ban hagyta el az együttest, miután egykori bandatársa szexuális visszaélésekkel vádolta meg mellékprojektjében, a Crystal Gardenben. “Boyd már nem játszik velünk a bandában, de ez nem jelenti azt, hogy nem volt ott, amikor az első lemezünket felvettük.” Matthews mondta Eredménytábla 2019-ben, miután a csoport megjelent az előzetes szavazáson. „Lehet, hogy lesz egy kínos pillanat, de remélem, mindannyian elég idősek vagyunk ahhoz, hogy elengedjük, bár talán több papírt hozna, ha felrobbannánk a színpadon. De ez nem igazán az én stílusom.”

A Tribe Called Quest bekerül a Hírességek Csarnokába, miután megjelent két korábbi szavazáson. Amikor tavaly nem sikerült bejutniuk, a törzs régi munkatársa, Consequence a nyilvánosság elé tárta boldogtalanságát. „Ez a családfa számomra” – mondta. „Ez az a fa, amely a JÓ Zenét hozta neked. Ez az a fa, amely lehetővé tette, hogy a józan ész közös legyen. Ez De La Soul jobbkeze. Állíts meg, ha hazudok. Amit nem teszünk, az az, hogy továbbra is alávetjük ezt a nevet, az A Tribe Called Quest-t egy fehér népszerűségi versenynek.

Related Posts

Read also x