Circadians: First Light Experts Expansion Review

Circadians: First Light Experts Expansion Review


cirkadián szakértőknagyon élveztem cirkadiánok: Első fény. Az idei Gen Con-on a Renegade Games bemutatott néhány soron következő kiadványát; amelyek közül az egyik a Circadians: First Light nevű kiegészítő csomag volt. Szakértők.

Felkeltette a figyelmemet. Egyrészt, bár szeretem az alapjátékot, tényleg ki kell bővítenünk MINDEN társasjátékot? Másrészt szinte minden ajánlatot élveztem, amelyen Shem Phillips és SJ Macdonald együtt dolgozott.

Szerencsére karácsony környékén sikerült beszereznem a kiegészítő másolatát. tetszett? Szeretem őt? Vagy ez egy újabb felesleges bővítés? Íme a véleményem az Experts bővítésről.

A bővítés áttekintése:

A Specialists bővítmény számos összetevőt ad a Circadian: First Light-hoz. A kiemelések közé tartozik a tárgyalási tábla 2 új bővítése és 4 eseményjelző, 2 új kétoldalas csoporttábla, 4 előőrs tábla és alkatrész, 1 új állomástábla (templom), új szerződés- és eseménykártyák, új hajó- és farmrészek, valamint 12 darab. új Vezetők kártyát és a hozzá tartozó összetevőket.

Circadians Experts játékmenet
Kétjátékos játékbeállítás, beleértve a frissített tárgyalási táblát két új frakcióval

Játéktapasztalat bővítéssel:

A játékban a legnagyobb változást a már említett Szakértők hozták. A kutatóbázistól balra található előőrs táblára helyezik őket. A játék során feloldhatod a szakértőket az egyik szokásos kockád felcserélésével (megjegyzés: általában csak egy aktív Szakértőd lehet, de a másik kettő feloldása a játék végi pontozását, valamint a játékon belüli bónuszokat biztosít). A speciális membránban nincsenek csövek. Igen, az értékeiket Ön határozza meg, amikor az egyik táblába helyezi őket. Ezenkívül hozzáférést biztosít az őrjáratokhoz. Ezek a táblák erőteljes akciókat biztosítanak (például cserélj le öt vizet egy Hajólapkára ÉS két algát, amelyek az Öntödében találhatók), de csak Szakemberek helyezhetők el az előőrsökbe. A Specialistát az ellenfél előőrsére is elhelyezheti; de bónuszt kapsz, ha használja a létesítményeiket.

Circadian Expert Cards
Rengeteg új Vezető és Szerződés kártya érkezik az Expert kiegészítővel

Nagyon élveztem az Experteket és az új Outpost táblákat is. A szakértők nagyobb rugalmasságot biztosítanak anélkül, hogy jelentősen megkönnyítenék a játékot. Feloldhatod a Szakértődet, majd növelheted az abban a körben megszerzett erőforrásokat, ha megváltoztatod a kockát az egyik farmodban (feltételezem, hogy az értékét hatként adja meg…). Ezután a következő körökben az állomás táblái bármely értékhelyére elhelyezhetők. Eközben az Outpost táblák jelentős bónuszokat biztosítanak, de aktiválnod kell őket egy szakértővel. Tehát egy előőrsön, a kutatóbázison vagy az állomás tábláján használja a specialistát? Bár ez az új döntési terület érdekes, nem bonyolítja túlzottan a játékot.

Szeretem a visszajátszási értéket, és a további szerződés-, vezető- és eseménykártyák ezt biztosítják. Míg az eredeti játék 36 szerződéskártyát tartalmazott, a bővítés további 26-ot kínál. Ez 72%-os növekedést jelent az elérhető szerződések számában! Ez az egyik elsődleges módja a pontszerzésnek, a játékon belüli bónuszok biztosításának és a játék végén pontszerzési lehetőségeknek, ezért nagyon értékelem, hogy több elérhető. Ahogy korábban mondtam az alapjáték áttekintéseBár szeretem a vezetőkártyákat, nem túl kiegyensúlyozottak. A 12 új vezető különböző hatalmi szintekkel hasonlít egymásra.

Circadian Experts komponensek
Közeli kép a frissített tárgyalóbizottságról

Például Luna kap egy gyöngyszemet, amikor alkudoz Ahzurival (az egyik új frakció), és három vizet, amikor ellenfele megteszi. A játék elején a betakarítóját is elmozdíthatja egy mezővel. Másrészt ott van Melvan. Egy feloldott szakértővel kezdődik, és két aktív szakértője lehet. Tudom, melyik vezetőt választanám. Noha kiegyensúlyozatlan, a Leader pool lehetővé teszi, hogy eltávolítsd azokat, amelyek nem tetszenek, és továbbra is több vezető közül választhatsz, mint az alapjátékban önmagában.

Említettem az eseménykártyákat is. Míg ezekből “csak” hat van, az alapjátékkal kombinálva összesen 22 közül lehet választani. Ez valóban megnöveli a látható események változékonyságát, különösen mivel minden játékban csak hatot használnak (az End of an Age eseménynek a 7. eseménynek kell lennie).

Végül megértettem, milyen könnyű volt integrálni a Specialists kiegészítőt az alapjátékba. Miután felfedted az új Specialist, Outpost táblákat és Tárgyalási táblákat (ezekről lentebb olvashatsz bővebben), összekeverheted az új kártyákat az eredetikkel, és már indulhatsz is. Azok számára, akik minimalizálni szeretnék játékaik lábnyomát, minden kiegészítő anyag belefér az alapjáték dobozába.

Circadian Experts csempe
Új előőrs tábla és a kapcsolódó Outpost lapkák

Nem volt minden tökéletes a bővítésben. Csak két kisebb problémám van, amelyek közül csak az egyik a játékkal kapcsolatos.

Tetszik, hogy a két új frakció lehetőséget kínál arra, hogy bónuszokat szerezzen a víz és a játékban elért eredmények alapján; de ennek a két új útnak a tárgyalási pontokhoz való hozzáadásával a tárgyalási tábla sokkal világosabbá válik. Azoknak, akiknek tetszett, hogy az eredeti tárgyalási tábla milyen szoros volt, nem biztos, hogy szereti ezt a kiegészítést. Tudsz nélküle játszani? Igen lehet. Néhány meccs után nem igazán érdekelt ez a változás. Jobban szeretem, ahogy azelőtt volt.

Végül, a bővítő komponenseknek nincs bővítési szimbóluma. Ha el szeretné választani a kiegészítőt az alapjátéktól, ezt manuálisan kell megtennie a szabálykönyvek összehasonlításával; de ez nem fog működni, mivel az események egyik szabálykönyvben sem szerepelnek.

Végső gondolatok:

nagyon élveztem Szakértők bővítése A cirkadiánusok számára: Első fény. Ezt belekevertem az alapjátékba, és nem hiszem, hogy a jövőben szétválasztom őket. Szeretem a profik által kínált rugalmasságot az új Outpost táblákkal. Nem rajongok a két új frakcióért, de tetszik az új Covenant és Leader kártyák hozzáadott visszajátszási értéke. Szívből ajánlom a Specialists bővítést!

Bővítés vásárlásaTalálatok:
• Szakértők és rugalmasságuk
• Járőrpanelek
• Új szerződés-, vezető- és eseménykártyák
• Könnyen integrálható az alapjátékba
• Az alapjáték dobozába illeszkedik

Nem fogadott:
• Az új csoportok enyhítik a feszültséget a tárgyalóbizottságban
• Nincs bővítési szimbólum az új com-ban

Szerezze meg a másolatát

Related Posts

Read also x