Conor Gallagher inspirálja a Chelsea késői robbanását, és kísérti a Crystal Palace-t, amikor visszatér a Selhurst Parkba

Conor Gallagher inspirálja a Chelsea késői robbanását, és kísérti a Crystal Palace-t, amikor visszatér a Selhurst Parkba

A Chelsea erősen végzett és 3-1-re nyert Kristály palotaval vel Conor Gallagher megbünteti korábbi csapatát a Selhurst Parkban.

A kimerült házigazdák, akik elvesztették a befolyásos Michael Olise-t Eberechi Eze Ez Marco Guehi sérült, átvette a vezetést a Jefferson Lerma screamer – első Eagles-gólja.

Gallagher szinte azonnal egyenlített a második félidő késleltetett kezdése után, megszerezve első gólját Premier League évad 47 percnél.

Amikor úgy tűnt, hogy a kiesés veszélyben lévő házigazdák közel állnak egy értékes pont megszerzéséhez, Gallagher szerzett egy másodpercet a rendes játékidő végén. Enzo Fernández biztosította, hogy a Chelsea a tabella felső felében zárja az éjszakát.

Nehéz volt megjósolni, hogy a Palace milyen fogadtatásban részesül a riválisától elszenvedett 4-1-es vereség után Brightonezt követően néhány játékos és szurkoló kint heves szavakat váltott, és az elmúlt hetekben gyakran megjelentek a tiltakozó transzparensek.

És bár a játék kezdete előtt többen is felmerültek – köztük „figyelmen kívül hagyott és természetesnek tartott szurkolók” – az általános hangulat talán kevésbé volt keserű, mint a főnöké. Roy Hodgsonaki könyörgött a támogatóknak, hogy támogassák megfogyatkozott oldalát, várhatott volna.

Jefferson Lerma nyitotta meg a gólt a Palace elképesztő találatával

(Getty Images)

Játékosai biztató kezdéssel válaszoltak, annak ellenére, hogy a vendégek birtokolták a labdát a legtöbbet, és a Chelsea utolsó harmadában ígéretes lövésekkel hasznosították a labdákat.

A Palace megszerezte a vezetést a fél órában, nem sokkal azután, hogy Jean-Philippe Mateta elszalasztotta a lehetőséget, hogy megvegye a házigazdákat, amikor Lermának sikerült kiszabadulnia a zuhanó, küszködő testek négyeséből, és türelmesen tett néhány lépést előre, mielőtt ellőtte a labdát. 25 méterről magasan a hálóba.

Az Eagles korábbi kölcsönjátékosa, Gallagher, aki a 2022. októberi meccsen győztes gólt szerzett, Dean Henderson bal kapufa mellett lőtt a félidő előtt, amelyben a kékek 420 passzt adtak át, de kapura lövést nem jegyzett.

A második harmad későn kezdődött a játékvezető után michael oliver technikai problémákat tapasztalt, a stadion énekelt és nevetett, miközben Bob Marley „Three Little Birds (Everything’s Gonna Be Alright)” című művét határozottan játszották a szünetben.

Ironikus választás volt, mivel Gallagher a 47. percben elhárította Malo Gustót Henderson mellett, és a vendégcsapat azonnal gúnyolni kezdte a hazai szurkolót a híres reggae kórus saját verziójával, beleértve a hangsúlyos „Chelsea”-t is.

Conor Gallagher egyenlítő gólt szerzett nem sokkal az újrakezdés után, és későn szerzett gólt, amivel elsüllyesztette korábbi klubját.

(Akciófelvételek a Reuters-en keresztül)

Bár a második félidőben élénkebb és fegyelmezettebb kékek alakultak ki, a házigazdáknak adódtak lehetőségei. Thiago Silva lecsúszott a tagadás Mateta és Daniel Munoz, az első rajtnál szűk szögből tesztelte Djordje Petrovic kapust.

Ben Chilwell megrezzent, miután jó esélyt lőtt a kapu fölé, elég közel ahhoz, hogy Hendersont ugrásra vonzza, miközben a Chelsea továbbra is nyomott.

Alig kevesebb mint 15 perc volt hátra a rendes játékidőből, Matheus Franca jó búvárvédésre kényszerítette Petrovicot, mielőtt Cole Palmer Henderson nem sokkal később tagadta.

Palace túlélt egy újabb Chelsea-szettlabdát, és kevesebb mint 10 perccel a hátralévő idővel sikerült betalálnia a cserejátékosra. Raheem Sterlingmajdnem veszélyes helyzet elé állította magát Palmer keresztrúgása után.

Mindkét fél többet nyomott, és amikor úgy tűnt, hogy a Palace megragadott egy létfontosságú pontot, Palmer kiszemelte Gallaghert, aki a hazai szurkolók déjà vu pillanatában a 90. percben vezette a Chelsea-t.

Az Eagles kései válaszának reménye a leállási idő alatt szertefoszlott, amikor Fernandez nem lőtt a bal felső sarokba. Palmer ismét segített.

Related Posts

Read also x