Ez nyomni fog – Adam Peaty a világbronz után az olimpiai gólra koncentrált

Ez nyomni fog – Adam Peaty a világbronz után az olimpiai gólra koncentrált

Adam Peaty egy olimpiai évben a nagyobb képre gondolt, miután visszatértében bronzérmet kapott Világ A 100 méteres mellúszó bajnokság dohai döntője.

Peaty lábsérülése miatt kizárták a 2022-es versenyről, tavaly pedig kiszállt a sportból, hogy mentális egészségét helyezze előtérbe.

A 29 éves Peaty a leggyorsabb kvalifikációt követően nem fenyegette meg az aranyérmes Nic Finket. MINKETaki az elejétől a végéig vezetett.

Fink 58,57 másodpercet ért el olasz Nicolo Martinenghi lett a második 58,84-gyel, majd Peaty, aki már háromszor nyerte meg a futamot, és bronzérmet szerzett 59,10-cel.

„Ez keserédes, mert nem az érmekért jöttünk ide” – mondta Peaty, akinek nagyszerűnek kell lennie. angol a párizsi olimpia dobogós jelöltje.

„Nem nagyon aggódtam amiatt, hogy megszerezzem ezeket az érmeket, mert nem ez volt a cél. Kemény munkából jöttünk ki.

„A tegnap este egy kis reményt adott, hogy ma gyorsabb lehetek, és talán meg is tettem volna, ha megvalósítottam volna ezeket a képességeket.

A boldogságom abból fakad, hogy tudtam, nem tehettem volna többet, és ma este tudtam, hogy tehettem volna még valamit. Ez nyomást fog gyakorolni rám.

Adam Peaty

„Csalódott vagyok ebben az esszenciában, de arra is figyelnem kell, hogy ne használjam, mert már régóta foglalkozom vele.

„Meg kell találnod ezt az egyensúlyt. A sportban való boldogságom abból fakad, hogy tudtam, nem tehettem volna többet, ma este pedig tudtam, hogy tehettem volna többet.

„De azt mondtam odakint, hogy ha ma este elértem volna, amit akartam, és talán a lehető legjobb teljesítményt nyújtom, amit itt tehettem volna, az talán ugyanolyan veszélyes lett volna, mintha nem kaptam volna meg, amit akartam, mert ez arra késztet, hogy győződjön meg arról, hogy ezeket a készségeket tökéletesen alkalmazzuk.”

Related Posts

Read also x