Haseeb Hameed: Soha nem fogom elveszíteni az ambíciómat, hogy Angliában játsszak

Haseeb Hameed: Soha nem fogom elveszíteni az ambíciómat, hogy Angliában játsszak

Haseeb Hameed mindig vágyakozik a folytatásra Anglia karrierjét, de egyelőre figyelmen kívül hagyja a külső zavaró tényezőket, miközben kapitánynak készül Nottinghamshire ebben az évszakban.

Hameed már a Nottinghamshire 50 éves kapitánya volt Steven Mullaney utódjának a holtszezonban a Vitality County Championship kampányában, a látogatástól kezdve. Essex pénteken.

Bár úgy véli, van ideje a maga oldalán, hogy hozzátegye a 10 tesztfellépését, amelyek közül az utolsó két éve volt, a 27 éves játékos minden energiáját Nottinghamshire élvonalbeli kampányába fordítja.

„Számomra Notts van a középpontban, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretném újra Angliában játszani” – mondta a PA hírügynökségnek. „Amíg játszom, soha nem veszítem el az ambíciómat, hogy Angliában játsszak.”

Hameed először 19 évesen nyitotta meg az ütőt Angliában, és három indiai teszten is dicsérő kritikákat kapott kimért hozzáállásáért és precíz technikájáért, de a sérülések és a forma drasztikus visszaesése megyeváltáshoz vezetett 2020-ban, amikor Lancashire-t váltott. Nottinghamshire-ben, friss életet lehelt karrierjébe.

2021 augusztusa és 2022 januárja között még hét tesztet játszott, de bár volt néhány ígéretes meccs India ellen hazai pályán, a 2021-22-es megalázó Ashes után a garancia része volt.

„24 évesen 10 tesztmérkőzést játszottam – mindegyiket India és Ausztrália ellen vívtam, hetet pedig a hátsó udvarban, nem hiszem, hogy sokkal nehezebb lesz ennél” – mondta.

„Ezek a tapasztalatok felbecsülhetetlen értékűek voltak számomra, és még mindig pályafutásom csúcsán vagyok. Remélhetőleg ebből néhány év egy angliai mezben lesz.

„Kilenc éve játszom, és úgy érzem, olyan sokféle élményben volt részem, amiből tanultam, és szeretném azt hinni, hogy jobb játékos vagyok ehhez. Határozottan érdekel a további fejlődés.”

Anglia sokat vitatott megközelítése Ben Stokes és Brendon McCullum vezetése alatt az elmúlt években ellentétesnek tűnhet az egykor „bababojkottként” elismert ütővel.

Noha Hameed már elkötelezte magát az új filozófia elfogadása mellett, úgy véli, a „Bazball”-t széles körben félreértették.

„Voltam az England Lions környezetében, részt vettem olyan találkozókon, ahol Brendon McCullum és Ben Stokes beszélt, és világossá tették, hogy amikor ez számít, az a nyomás elnyeléséről szól” – tette hozzá Hameed.

„De az a magabiztosság kérdése, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk, amikor csak lehetőség adódik. Az emberek a második részt nézik, de nem ismerik fel az első részt. Ez nem maradt figyelmen kívül hagyva számomra.”

Stuart Broad visszavonulásával, valamint Samit Patel és Jake Ball klubbálok téli távozásával egy új hajnal érzete van Nottinghamshire-ben – aki leigazolta az angol gyorstekét. Josh Tongueplusz az ígéretes duó, Dillon Pennington és Jack Haynes Worcestershire-ből.

„Csak olyan játékosokat keresek, akik magabiztosan játszanak, és támogatják az erősségeiket, tudván, hogy szurkolok nekik” – tette hozzá Hameed.

„Elveszítettünk néhány fontos és tapasztalt játékost, de bármennyire is nagyok ezek a veszteségek, lehetőségeket nyitnak meg különböző emberek számára, hogy belépjenek erre a térre és lenyomják a névjegyüket.

„Sokat fogok tanulni a munka során. Újonc vagyok ebben a szerepkörben, bár korábban kapitány voltam. Van egy kis tapasztalatom, de az ilyen szintű főállású munka új számomra.”

Related Posts

Read also x