Holnap megjelennek a karmikus ciklusok egy démoni űrlabirintusban – PlayStation.Blog

Holnap megjelennek a karmikus ciklusok egy démoni űrlabirintusban – PlayStation.Blog

Az indie játékok a látvány és a történetmesélés merész és gyakran úttörő megközelítéséről ismertek. Az Ultros egy új indie játék, amely február 13-án érkezik PS4-re és PS5-re. A játék egy fordulatos, időhurkos sci-fi kaland. Tele van nagy téttel rendelkező akciókkal, a klasszikus játéktervezési ötletek okos fordulataival, lebilincselő és gyakran zavaró környezeti történetmesélésekkel, valamint vadul színes pop-pszichedelikus látványvilággal, amelyek elgondolkodtatnak, vajon a játék rendelkezik-e saját beépített fekete fénnyel.

Ez a szemet gyönyörködtető kaland a svédországi fejlesztő, Hadoque jóvoltából érkezik a PlayStationre. Egy űrutazó történetét meséli el, aki egy rémálomszerű időhurokba esett egy furcsa, látszólag démoni fekete lyukban, amely Ultros méheként működik, egy kimondhatatlan kozmikus horror.

Mårten Brüggeman játékigazgató szavaival élve: „Ez egy pszichedelikus sci-fi platform kaland, harcra és kertészkedésre összpontosító élmény. Sok egzisztenciális kérdést is felvet, ha elmélyül benne, miközben a szarkofág űrhajót kutatja, és megpróbálja megérteni, minek a metaforája, és mi lakik benne.

Harcolj vagy fogadj örökbe

Az Ultros alapvetően egy kereső-akciójáték, amelyben egy folyamatosan bővülő térképet fedezhet fel, amely egyre jobban megnyílik, ahogy egyre több navigációs és harci képességet szerez. Ez egy népszerű független játékműfaj, és az Ultros néhány egyedi játékmeneti fordulattal bővíti, amelyek a karmikus ciklusok gondolataira összpontosítanak: teremtés és pusztítás, művelés és ölés.

„Ez a játék a választásokról szól – magyarázza Brüggeman –, ahol dönthet úgy, hogy destruktív vagy konstruktívan játszik, és a meghozott döntések megváltoztatják a játékon belüli akcióinak értelmezését.”

A környezet tele van földönkívüli fenyegetésekkel, amelyek ügyes harcot igényelnek a különféle ellenséges életformák semlegesítéséhez. A sokszínűség itt nagy hangsúlyt kap. Az Ultros arra biztat, hogy a mozdulatok sokféle arzenáljával pusztítsd el ellenségeidet szórakoztató és kreatív módon: kerüld ki és támadd meg a támadásokat, ugrálj támadásokat, és még az ellenséget is a levegőbe lődd, hogy élő lövedékfegyverré változtasd őket.

„A jelenlegi ciklusban a bontás és az építkezés egyensúlyának megbontásával küzdeni akarunk azért, hogy a pusztítást őszinte és őszinte módon kiemeljük. “A mozdulatokra összpontosítottunk, az egy-egy elleni küzdelem intenzitása és meghittsége szerves részét képezi annak, amit tenni akarunk, hogy közel légy hozzájuk, hogy megküzdhess velük.”

Miközben ellenségeid lehullanak előtted, mindenféle ehető belsőséget ejtenek le; Ennek minősége attól függően változik, hogy mennyire ügyes a gyilkos ütésed. Ezeknek a maradványoknak az elfogyasztása nem csak az egészség pótlása: értékes tápanyagokkal látja el Önt, amelyek hozzáférést biztosítanak a képességfa fejlesztéséhez a mentési helyeken, amelyek javítják mozgási, harci és navigációs készségeit.

Ha azonban a titokzatos húsevés émelygést okoz, van egy másik módja is a megélhetésnek: termeszted a kertekben szétszórtan talált magvakat, majd hasznot húzol a növény gyümölcséből. Kertészeti tevékenységeidben segít az Extractor, egy speciális eszköz, amely számos képességre tesz szert a játék során.

Idővel a növények termesztése számos előnyt hagy maga után, például platformok létrehozását alternatív útvonalakhoz, valamint a kertek tervezését és karbantartását a játék fontos részévé teszi. “Mindegyik magvak eltérő képességekkel és termesztési szabályokkal rendelkeznek. A kert beindításának része, hogy megtanulják, hogyan működnek ezek a különböző növények, és hogyan hatnak egymásra és a körülöttük lévő világra” – magyarázza Brüggeman.

Bruggeman folytatja. „Ezekkel a játékon belüli erőforrásokkal bármit megehet, amit talál, és ez javítja a táplálkozását, akárcsak egy tapasztalati pontrendszer. De ez a játék ökoszisztéma működésének gazdaságossága is. Ha elveszel valamit egy növénytől, akkor mintegy lopsz belőle. Magvak elültetésével azonban visszaadhatja. Amikor úgy ölsz meg lényeket, mint egy tipikus játékhős, az életüket és az ökoszisztémát is ellopod. „Olyan lehetőséget akartunk biztosítani a játékunkban, hogy ne legyünk ilyen típusú hősök.”

Ó, igen, a kerteknek van még egy kritikus eleme: kitartanak, még akkor is, ha egy időhurok mindent kitöröl, és visszaküldi az eredetihez.

Csináljuk újra az óravetítést

Igen, az Ultros egy időhurokon alapuló játék, és csak annyi mindent tehetsz, mielőtt újrakezdenéd. Szerencsés lehet, ha megőriz néhány készségét az előző ciklusból. De még ennél is fontosabb, hogy rendelkezel azzal a tudással, amit az utolsó próbálkozásod során szereztél. Mi van azokkal a növényekkel, amiket nézel? Meglepődhet, ha látja, mi történik velük.

„Az egyik alapkoncepció, amely köré a játékot felépítettük, a karmikus körforgás filozófiája: amit az egyik életben teszel, az megteremti azt, ami lesz a következő életed. Ebben a játékban van egy időhurok-szerelőnk, ami karakterünk és világunk újjászületése. Tehát az egyik legfontosabb döntés, amelyet a játékban meghozhat, az, hogy ápolja-e a világot, amelyben él, vagy sem. Ha megépíted, a kert a világ részévé válik, amelyben élsz, és te gondoskodsz ezekről a növényekről. „Ez a módja annak, hogy biztosítsuk a játékvilág fejlődését.”

Az, hogy a játékosok választhatnak ezen időhurkok között, számos következménnyel járnak Ultros történetében. Amikor erről kérdeztem Brüggemant, azt mondta: „Több mint egy befejezés van, ennyit mondhatok. Az időhurok inkább történetalapú, mint a mechanika, így felfedezheti a „mi lenne, ha ezt csinálnám” forgatókönyvet, és kapcsolódhat a karmikus ciklus filozófiájához is. Azt akarjuk, hogy a játékosok újra átéljék az eseményeket és forgatókönyveket, de más szemszögből lássák őket. „Lehetőséget kapsz arra, hogy újra válassz, de más szemszögből.”

Kavargó színvilág

A játék jellegzetes művészeti stílusa El Huervo művészeti tervezőtől származik, aki a Hotline Miami klasszikus független sorozatán végzett munkáiról ismert. A látvány tele van kontrasztokkal mind színben, mind témában: egy területen egy olyan környezet vesz körül, amely tele van ostoba, lüktető zsigerszerű növedékekkel, de csak egy ösvénytől távolabb olyan helyet fedezhet fel, te. Nem úgy néz ki, mint egy elegáns európai katedrális.

„Úgy írom le Ultros művészeti stílusát, mint a reneszánsz festmény és a képregény találkozása Jackson Pollockkal” – mondja Brüggeman. „El Huervo stílusa az évek során fejlődött. „Nagyon inspirálja Moebius francia művész, valamint Ernst Haeckel német zoológus és művész.”

A látványvilág is nagy szerepet játszik a történetben és a hangulatban. „Amint a játék során felfedezed, megtudod, mire használták a szarkofágot, és mi történt vele. Megpróbálja megérteni, kik voltak ennek a helynek az eredeti lakói, és hogyan kapcsolódik ez az ott uralkodó sötétséghez.

Tegyük fel, hogy készen állsz egy vizuálisan lenyűgöző kalandra, amely intenzív harcot, rengeteg felfedezést, környezeti világépítést és egy időhurkot tartalmaz, amely kihívást jelent az akció-kalandjátékokhoz való hozzáállásodban. Ebben az esetben be kell lépnie a szarkofágba. Az Ultros február 13-án debütál.

Related Posts

Read also x