Izraeli tisztviselők lehetséges szankciókat sújtottak az amerikai csapatok ellen

Az Egyesült Államok fontolgatja szankciók bevezetését egy vagy több izraeli zászlóalj ellen, akiket a megszállt ciszjordániai műveletek során elkövetett emberi jogi visszaélésekkel vádolnak a tanácskozást ismerő emberek szerint.

Az izraeli vezetők, köztük Benjamin Netanjahu miniszterelnök szombaton azt mondták, hogy a Biden-adminisztráció lehetősége ilyen szankciókat bevezetni, miközben az izraeli erők háborúban állnak a Hamasz ellen Gázában, “az abszurditás és az erkölcsi romlottság csúcsa”. – mondta Netanjahu miniszterelnök a közösségi médiában. hozzászólás Kijelentette, hogy kormánya “minden szükséges intézkedést megtesz” egy ilyen lépés ellen.

Hírek a lehetséges szankciókról, Korábban az Axios számolt becsak egy nappal később jött A Ház 26 milliárd dollárt hagyott jóvá. Humanitárius segítségnyújtás civil lakosságnak a konfliktusövezetekben, beleértve Izraelt és Gázát. Ha szankciókat vezetnek be, a Kongresszus által most jóváhagyott katonai segély nem tartható fenn.

A Netza Yehuda és más zászlóaljak elleni szankciók esetleges kiszabása az úgynevezett 1997-es év alá esne. Leahy törvénymegtiltja az emberi jogok megsértésével vádolt külföldi katonai egységek számára, hogy amerikai segélyben vagy kiképzésben részesüljenek.

Nem világos, hogy a szankcióknak a gyakorlatban milyen hatásai lesznek, tekintettel arra, hogy egyes izraeli egységek finanszírozását nehéz nyomon követni, és a szóban forgó zászlóaljakat nem az Egyesült Államok képezi ki. De nyilvánvaló, hogy egy ilyen büntető lépés, különösen Izrael legközelebbi szövetségesétől, csípni fog.

Netza Yehuda palesztinok elleni erőszakkal vádolják A múltban Ciszjordániában hozták létre ultraortodox zsidó férfiak számára, akiknek szigorú vallási betartásai megkövetelik a férfiak és a nők elkülönítését. A zászlóalj más ortodox katonákat is vonz, köztük a ciszjordániai telepes mozgalom keményvonalas nacionalistáit.

Az egyik legkirívóbb epizód, amelyet a Netza Yehuda zászlóaljnak tulajdonítottak Meghalt egy 78 éves palesztin amerikai férfi A faluban 2022 januárjában végrehajtott éjszakai razzia során egysége tagjai visszatartották, megkötözték és megbilincselték.

Ann boncolás Kiderült, hogy egy Omar Abdelmajeed Assad nevű férfi stressz okozta szívrohamban halt meg a fogva tartás közben szerzett sérülések következtében. Az izraeli katonai igazságszolgáltatási rendszer vizsgálata megállapította, hogy az érintett katonák cselekedetei hibásak voltak, a katonaság szerint “az izraeli katonáktól elvárttal és elvárással nem összhangban jártak el”.

izraeli hadsereg Az egység három parancsnokát fegyelmi eljárás alá vonták. Vizsgálat után. A katonák ellen azonban nem emeltek büntetőeljárást, mivel a katonaság akkor azt mondta, hogy nincs okozati összefüggés Aszad halála és a katonák cselekvőképtelensége között.

Emberi jogi csoportok régóta vádolják Izrael katonai igazságszolgáltatási rendszerét azzal, hogy eltitkolják a jogsértéseket, és lehetővé teszik a hadsereg számára, hogy büntetlenül cselekedjenek.

A Biden-kormányzat figyelmeztette Izraelt a palesztinok és a letelepedés-ellenes aktivisták elleni erőszakos telepesek növekvő mértékére a megszállt Ciszjordániában. pénzügyi és utazási szankciókat szab ki; esetén Számos ember És nemrégiben foglalkoztunk két olyan alapszervezettel, amelyek ezeknek a személyeknek gyűjtenek pénzt.

Benny Gantz, Benjamin Netanjahu miniszterelnök háborús kabinetjének centrista tagja és volt katonai parancsnok azt mondta, hogy az izraeli katonai egységekkel szembeni szankciók bevezetése “veszélyes precedenst” teremtene.

Az éles elítélés órákkal az izraeli tisztviselők után hangzott el üdvözölte nak,-nek kétpárti szavazás Ez rávilágított azokra a drámai ingadozásokra és ellentmondásokra, amelyek Biden elnök és Netanjahu úr közelmúltbeli kapcsolatát jellemezték.

Biden megrovásban részesítette Netanjahut a gázai civil halálesetek miatt, de mégis jöjjön Izrael segítségére Ebben a hónapban visszavert egy iráni támadást, és biztosította a gázai háborúban használt fegyvereket.

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter elmondta, hogy nemrégiben beszélt Antony J. Blinken külügyminiszterrel és Jacob J. Lew-vel az Egyesült Államok izraeli nagykövetével.

“Most jobban, mint valaha, barátaink és ellenségeink figyelik Izrael és az Egyesült Államok kapcsolatát” – mondta Gallant hétfői közleményében. „Felszólítom az Egyesült Államok kormányát, hogy vonja vissza a Netzach Yehuda zászlóalj elleni szankciók kiszabására vonatkozó szándékát.”

Bident hónapok óta kritizálják és haragossá teszik, még saját pártjának egyes tagjai részéről is, amiért támogatja Izrael háborúját a Gázai övezetben, miközben a halálos áldozatok száma növekszik, valamint az izraeli erők ellen visszaélésnek tekintik. Az ellensúly egyik fajtája. A gázai egészségügyi tisztviselők szerint több mint 34 000 palesztin halt meg a hat hónapig tartó háborúban.

Mick Mulroy, a CIA egykori tisztviselője és a Pentagon magas rangú tisztviselője szerint szokatlan ilyen szankciók kiszabása egy olyan közeli szövetségessel szemben, mint Izrael, és “üzenetet kell küldenie”.

Kov Blaha, a Külügyminisztérium Demokrácia és Emberi Jogok Irodájának volt igazgatója azt mondta, reméli, hogy a szankciók bevezetéséről szóló döntés “ösztönzi Izraelt elszámoltathatóságának javítására”.

natan odenheimer és Gabby Sobelman Hozzájárult a jelentéshez.

Related Posts

Read also x