Japán Nikkei részvényeinek átlaga várhatóan meghaladja a 37 000 főt

Japán Nikkei részvényeinek átlaga várhatóan meghaladja a 37 000 főt

A Japan Exchange Group, Inc. (JPX) által üzemeltetett Tokiói Értéktőzsde (TSE) táblája a tokiói tőzsdén kívül látható 2023. október 30-án, hétfőn. Az izraeli földi műveletek kiterjesztése Gázában A globális piacokra nehezedő nyomás tovább nőtt, mivel a befektetők egy mozgalmas hétre készültek, amely jelentős központi banki döntésekkel és nagy téttel rendelkező amerikai kötvényeladási bejelentésekkel volt teli.Fotós: Akio Kon/Bloomberg a Getty Images segítségével

Bloomberg | Bloomberg | Getty Images

Az ázsiai-csendes-óceáni piacok általában emelkedtek, ahogy több piac tért vissza a kereskedésbe a holdújévi ünnepről, köztük Dél-Korea és Szingapúr.

Japán vállalati áruk árindexe Januárban 0,2%-kal emelkedett, meghaladva a Reuters által megkérdezett közgazdászok 0,1%-os előrejelzését. Ez a decemberi felülvizsgált 0,2%-os növekedési ütemhez képest.

japán Nikkei készlet átlaga Az index 1,82%-kal emelkedett, átlépve a 37 000-es határt, és 34 év után először új csúcsot döntött, míg a TOPIX 1,02%-ot emelkedett.

Ha a Nikkei részvényátlaga tovább emelkedik, és e felett zár, akkor 34 éves csúcsát fogja elérni. Pénteken a nap folyamán először haladta meg a 37 ezret az esetek száma.

koreai Kospi Visszatérve a kereskedésre, a részvény 1,16%-ot, míg a kis kapitalizációjú Kosdaq 1,28%-ot emelkedett.

Ausztráliában, S&P/ASX 200 A részvény enyhén mínuszban kezdte a napot, ezzel a harmadik egymást követő veszteséges napot jelentette.

A kínai piacok ezen a héten zárva tartanak a holdújév ünnepe miatt. Hongkong kedden zárva tart, de várhatóan szerdán újraindul a kereskedés.

Egy éjszaka Amerikában Dow Jones ipari átlag Hétfőn új csúcsra emelkedett, mivel a befektetők új inflációs és eredményadatokra vártak. A 30 részvény indexe 0,33%-kal emelkedett, és 38 797,38 ponton állapodott meg.

ellentétben, S&P500 Bár enyhén, 0,09%-kal csökkent. Nasdaq Composite 0,3%-ot esett.

— A CNBC munkatársa, Lisa Kailai Han hozzájárult ehhez a jelentéshez.

Related Posts

Read also x