Joan Baez bejelentette az első verseskötetet

Joan Baez bejelentette az első verseskötetet

A siker után dokumentumfilmjéből, Zaj vagyoktavaly, Joan Baez kiadja debütálóját költészet könyv e hónap után.

Kedden a zenei legenda és aktivista bejelentette, hogy szabadon engedik Ha meglátod anyámat, kérd meg táncolniönéletrajzi versgyűjtemény, április 30-án a Godine-n keresztül.

Baez évek óta ír verset, és megosztott néhány gondolatát a legutóbbi dokumentumfilmben, de korábban soha nem osztott meg költészetet könyv formátumban. Ban ben Zaj vagyokEgy sajtóközlemény szerint Baez egy tartályt néz, amely tele van néhány naplóbejegyzésével és írásával, köztük olyan versekkel, amelyek “füzetekben és papírdarabkákban vannak felhalmozva”, amelyek a könyvben lesznek.

„Először versben osztja meg életét, felfedve az ikonokat formáló kulcsfontosságú élettapasztalatokat, és soha nem látott bepillantást engedve egy nagy művész visszaemlékezéseibe és reflexióiba” – áll a közleményben.

Az írásgyűjteményben Baez elmélkedik kortársairól, gyermekkoráról, családjával kapcsolatos emlékeiről és néhai nővéréről, Mimi Fariñáról szóló darabokkal.

Bernie Taupin, Elton John énekes-dalszerző kritikája “nemzeti kincsként” jellemezte Baezt, és dicsérte a könyvben szereplő írásait. “Joan ötletei és elmélkedései a mélyreható és emberileg konkréttól az átgondolt és ravaszul viccesig terjednek” – mondta Taupin közleményében. „Szavait megrendítően és magával ragadóan lehet előadni olyan színes közelségben, amely megtalálja a páncélunkban lévő repedéseket, amelyek tükrözik a világ minden aspektusát, amelyben élünk.”

Irányzat

Baez premierje volt Zaj vagyok a Los Angeles-i Nuart Színházban a kíséretében Kérdések és válaszok Lana Del Rey-velaki úgy jellemezte Baezt, mint “a legkeményebb nőt, akivel valaha találkoztam”.

„Minden szenvedélyes és empatikus énekes nevében elmondhatom, hogy ebben az esetben itt mindenki csodának volt tanúja. És szeretném megköszönni Joannak, hogy ebben az értelemben példakép volt” – mondta Del Rey. „Mert gyönyörű látni, ahogy valaki az idegességtől az élet idővonalán belül mindennek megtörtént útján halad. Ez volt az élet idővonala. Soha nem tudd, mikor érsz odáig, ha eljutsz odáig. És én csak szeretném megköszönni.”

Related Posts

Read also x