Joe McCarthy befolyást szerez az NFL-től, de elkötelezett Írország iránt

Joe McCarthy befolyást szerez az NFL-től, de elkötelezett Írország iránt

Az új Írország sztárját, Joe McCarthyt az amerikai futball ihlette, de nem tervezi követni az egykori walesi szélsőt Louis Rees-Zammit az üldözésben a NFL karrier.

A Leinster lock McCarthy volt az egyik kiemelkedő játékos az első két fordulóban Guinness Hat Nemzet és a Franciaország elleni bajnoki debütálásakor a meccs emberének választották.

Az erős, 22 éves játékos szemet gyönyörködtető megjelenése a Les Bleus elleni 38-17-re megnyert meccsen alig több mint két héttel azután következett be, hogy a 23 éves Rees-Zammit megdöbbentette a rögbi szakszervezetet azzal, hogy felmondott, hogy álmát az Egyesült Államokban valósítsa meg.

A New York-i születésű McCarthy, aki nemzetközi csapattársaival együtt nézte a vasárnapi Super Bowlt, amikor a Kansas City Chiefs legyőzte a San Francisco 49ers-t, így nyilatkozott: „Szeretem a játék védekező oldalát, valószínűleg jobban szeretem, mint a támad néha. .

„Azt mondják, a védelem nyeri a bajnokságot, szóval ez jó.

„Imádok leállni a vonalról, szeretek nyomást gyakorolni a csapatokra, szeretem „embert és labdát” szerezni nekik, bejutni a sorsba. Szeretem nézni az NFL védekező játékosait, szeretem látni, mit csinálnak.

„Jelenleg szeretem Maxx Crosbyt a (Las Vegas) Raidersből. JJ Watt (korábbi Houston Texans és Arizona Cardinals defensive back) szerette, amikor játszott. Beat, vagy volt, most már nyugdíjas.

„Nem hiszem, hogy egyhamar az NFL-be költöznék. Maradok a rögbi mellett.”

McCarthy megőrizte helyét a második sorban a vasárnap délutáni, 36-0-s olaszországi győzelemért Dublinban, míg a regnáló Grand Slam-bajnok Írország megtámogatta marseille-i sikerét.

Miután 2022 őszén megszerezte első tesztsapkáját Ausztrália ellen, a tavalyi Six Nations-t sérülés miatt kihagyta, majd Andy Farrell világbajnoki keretének legfiatalabb tagja lett.

McCarthy elismeri, hogy nemzetközi szintre emelkedése nagyobb ellenőrzést hozott.

„Sokkal nagyobb figyelem irányul a Hat Nemzetre, ez érezhető is, sokkal jobban, mint a klubjátékokon” – mondta.

„Jó, sok jó említést kapsz; megpróbálja blokkolni, és csak visszatérni a folyamathoz.

„Úgy éreztem, készen állok az indulásra abban a szakaszban (a 2023-as Six Nations-ben), de egy bokasérülés miatt néhány hónapig kihagytam. Ez megtörténik.

“Nagyszerű, hogy most lehetőségem van, és már nagyon várom.”

Írország február 24-én tér vissza otthonában Wales ellen, majd a következő hónapban Angliával és Skóciával mérkőzik meg.

Related Posts

Read also x