Jonathan Agnew lemond a BBC krikett tudósítói posztjáról

Jonathan Agnew lemond a BBC krikett tudósítói posztjáról

Jonathan Agnew néven hagyja el hivatalát BBCKrikett Levelező a nyár végén, 33 év szereplés után.

Az „Aggers” néven ismert korábbi krikettjátékos benn marad Különleges tesztmeccs a következő négy évre, de visszalépett hivatalos címétől.

Agnew ezen a héten tölti be a 64. életévét, és mint A BBC krikett tudósítója Christopher Martin-Jenkins 1991-ben, miután visszavonult szakmai pályafutásától Leicestershire tavaly.

„Nagyon örülök, hogy a következő négy évben továbbra is bemutathatom a Test Match Specialt” – mondta a BBC-nek.

„Ez egy egyedülálló program, amelyre rendkívül büszke vagyok, és ez nagyon sok ember számára jelent.

„Azonban úgy érzem, ez a megfelelő alkalom, hogy elszakadjak a BBC krikett-tudósítói szerepétől.

“Idén nyáron a 34. szerepem lesz az utolsó. A gyorsan változó krikettvilágban itt az ideje, hogy friss lábakkal foglalkozzam a napi feladatok ellátásával, így teljesen a TMS-re kell koncentrálnom.”

Jonathan Agnew a következő négy évben a TMS-nél fog dolgozni

(Getty Images)

Agnew a TMS csapatának bejáratott és kedvelt tagja, de ez azt sugallhatja, hogy egy lépést hátrál a Teszt kriketten kívüli eseményekről.

A BBC jelenleg 2028 végéig kizárólagos rádiós jogokkal rendelkezik az összes hazai és nemzetközi krikett Angliában és Walesben, beleértve a megyei bajnokság összes mérkőzésének élő közvetítését, és rendelkezik a közelgő férfi és női Ashes jogaival.

A tengerentúli Talksport azonban jogot kért a kulcsfontosságú sorozatokhoz, köztük az angol indiai játékokhoz, ami az idei balszerencsés turnéval kezdődött, valamint az ICC-események közvetítésére és a pakisztáni angliai turnékra vonatkozó szerződések megújítására készül.

Philip Bernie, a BBC Sport ideiglenes igazgatója így nyilatkozott: „Örülünk, hogy Jonathan Agnew továbbra is kiváló TMS csapatunkat fogja vezetni.

“Ez az ikonikus program ragyogó kommentárja és bemutatása alapvető fontosságú a tartós sikerhez, és reméljük, hogy Aggers az elkövetkező években továbbra is különlegessé teszi krikett tudósításunkat.”

Related Posts

Read also x