Luke Littler kilenc dartot üt el első ranglista címe felé vezető úton

Luke Littler kilenc dartot üt el első ranglista címe felé vezető úton

Tini szenzáció Lucas Minor lenyűgöző látványt produkált azzal, hogy megnyerte a Players Championship nyitóversenyét, amikor debütált a versenyen.

A 17 éves Littler, miután az előző körök egyikében kilenc nyilást ért el, visszavágott, hogy legyőzze a másik angol Ryan Searle-t egy izgalmas döntőben.

Littler 8-7-re nyert, megszerezve a győztes 15 000 GBP-os pénztárcáját, és megszerezte az első ranglista címet, miután folytatta gazdag formáját. 110-es átlagot ért el, hét 180-at.

Littler az évfordulón, a világbajnoki döntőig való meglepő menet közben vált ismertté.

Ezután a „The Nuke” nyert Michael van Gerwen januárban megnyerte a Bahrain Masterst, ezzel ő lett a legfiatalabb játékos, aki eltalálta a televízióban közvetített kilences nyílvesszőt a Nathan Aspinall elleni negyeddöntőben.

Littler jó formája folytatódott, amikor a következő heti holland Masters döntőjében a hazai kedvenc Van Gerwen legyőzte.

Kilencdartsban ért célba a Players Championship eseményen Wigan akkor történt, amikor 6-1-re legyőzte Michele Turettát, majd 6-3-ra legyőzte a negyeddöntős ellenfelét James Hurrell-t, majd 7-6-ra legyőzte Alan Soutart.

“Tudom, hogy ott van a játékom, tudom, hogy bárkit meg tudok győzni, és nagyon boldog vagyok, hogy nyertem” – mondta Littler. „A menedzseremmel tudjuk, mit kell tennem, hogy kvalifikáljak a World Matchplay-re és a World Grand Prix-re.

„Meg akarok próbálni mindenre megfelelni, és csak a saját játékomat kell játszanom. Ezt nyugodtan veszem. Hatalmas nyomást vesz le rólam, és most remélem, megnyugodhatok és élvezhetem.”

Volt világbajnok Gerwyn PriceEközben a harmadik fordulós meccse felénél visszalépett, miután állítása szerint „teljesen szánalmas állapotok” voltak.

Price 4-2-re maradt alul Brendan Dolan ellen a legjobb 11-ből meccsen, amikor elvesztette a meccset a Robin Park Tennis Centerben, és Dolan pihenőt kapott a következő fordulóra.

A walesi később ezt írta az Instagram Stories-on: „Teljesen szánalmas körülmények, azért utazunk Wiganbe, hogy profi játékot játsszunk, és kevésbé amatőr körülmények között kell játszanunk.

„Soha nem adtam fel egy meccset, nos, én vagyok az, aki holnap is elmegy. Megsemmisült, mert a mai játékom nagyon jó volt, és nagyon bízom ezekben az eseményekben.”

Gerwyn úgy döntött, hogy nem fejezi be a Brendan Dolan elleni meccset, és azonnal elhagyta a helyszínt

A Professional Darts Corporation szóvivője

Price nem részletezte, hogy szerinte miért olyan rosszak a játékkörülmények. A második Players Championship eseményre ugyanezen a helyszínen kerül sor kedden.

A Professional Darts Corporation szóvivője elmondta a PA hírügynökségnek: „Gerwyn úgy döntött, hogy nem fejezi be a Brendan Dolan elleni meccsét, és azonnal elhagyta a helyszínt.

“Megértjük, hogy hidegnek érezte a helyet.”

Related Posts

Read also x