Öt rivális, akiket Rory McIlroynak le kell győznie, hogy véget vessen a PGA bajnoki szárazságnak

Öt rivális, akiket Rory McIlroynak le kell győznie, hogy véget vessen a PGA bajnoki szárazságnak

Rory McIlroy utolsó nagy diadala helyszínére érkezik kiváló állapotban miközben azt javasolja, hogy fejezze be az övét 10 éves nagy szárazság.

O PGA bajnokság visszatér Valhallába először hiszen egy évtizeddel ezelőtt az északír megszerezte a győzelmet. Ez a győzelem volt McIlroy második nagy győzelme azon a nyáron, amelyen úgy tűnt, hogy érkezése a golf domináns erejét jelentette, de a 35 éves játékos nem. azóta gyarapította gyűjteményét.

A Wells Fargo Championshipen megnyert győzelme tele magabiztossággal vág neki a louisville-i eseménynek, bár a pályán kívül ez fontos. az elmúlt napokban a középpontba került azzal a hírrel, hogy beadta a válókeresetet feleségétől, Ericától hét éve.

Mivel a mezőny tele van legitim versenyzőkkel, akik Valhallában versenyeznek, íme öt olyan ellenfél, akik a legnagyobb valószínűséggel vetekednek McIlroy-val az év második férfi főversenyén.

Scheffler kedvencként indul a tornán (Getty)

A Masters győztese a világ legjobb játékosa lett ebben a szezonban. uralja a PGA Tourt. Mivel az elhelyezési problémái látszólag megoldódtak, az amerikai higgadt volt és nyugodt volt az utolsó fordulóban Augustában, hogy megszerezze a második zöld kabátot.

A PGA bajnokság tavalyi második helyezettje, ha Scheffler jó formában van, kevesen vannak, ha vannak, akik tévedhetetlen pontosságát a pólótól a zöldig tudják elérni. Első gyermekével, egy fiával, miután biztonságosan megérkezett a múlt héten a Valhallában aratott győzelem zárhat egy különleges kéthetet Scheffler számára.

Koepka a szingapúri LIV Golf verseny megnyerésével készült az US PGA bajnoki címvédelmére (LAPÁT)

McIlroyhoz és Schefflerhez hasonlóan Koepka is birtokában érkezik Louisville-be nyert utolsó meccsén, a LIV golfozója május 5-én biztosította a győzelmet Szingapúrban. A címvédő imádja ezt a tornát, hiszen háromszor nyerte el a Wanamaker Trophyt, játéka pedig megfelel a PGA Championship által kedvelt pályatípusnak.

Koepka nagyszerű származása nem hagy kétséget: a hatodik cím Phil Mickelson, Nick Faldo és Lee Trevino mellé tenné. A 2014-es Valhallai debütálás legjobb 20-as helyezése azt sugallja, hogy újra ott lesz.

A fiatal tehetség, Aberg tavaly robbant be a színre (LAPÁT)

Aberg gyors emelkedése folytatta nagy debütálását Augustában, a sima svédet nem tántorította el az alkalom, és mindenkinél közelebb lökte Schefflert. A 24 éves játékos a római Ryder Cupon mutatott be erős fellépése után megmutatta, hogy bírja a reflektorfényt.

A fiatal úgy döntött, hogy kihagyja a Wells Fargo bajnokságot, hogy térdproblémáját adjon egy kis pihenőt, vagyis teljes mértékben a Valhallában való versenyzésre tudott koncentrálni. Egy gyönyörűen tiszta csatár, biztosan nincs messze a döntő győzelem.

A régóta DeChambeau valószínűleg versenyben lesz a Valhallában (Getty)

A Masters egy másik kiemelkedő szereplője, DeChambeau szögezte le, mielőtt egy kicsit elhalványult vasárnap. Ennek ellenére a LIV nagy ütője újból irányította a pályát, és félretett néhány vadabb lövést, amelyek a 2020-as US Open megnyerése utáni formáját jellemezték.

DeChambeau, aki kétszer az első öt között végzett ezen az eseményen, nagyon könnyen lehet, hogy az elsők között ismét megszabja a tempót.

Schauffele az elmúlt hónapokban a top 10-ben halmozódott fel (Getty)

Sokáig kérdéses volt, hogy Schauffele mikor nyer-e egy nagy tornát, de nem, de a golf egyik legnagyobb eseményén aratott mérföldkőnek számító győzelem még várat magára a 30 éves játékosra. Az olimpiai aranyérem némi vigasztalást nyújt, de kétségbeesetten akar majd végre túljutni a határon, miután tucatnyi korábbi top10-es helyezést ért el.

Az Ön kijelzője a Quail Hollow-nál a múlt hétvége vegyes érzelmekkel töltötte el – a vezetést követően a kaliforniai az utolsó szakaszban nem tudta megmérkőzni McIlroyval. Valójában nagyszerű története tükröződik az idei szezon PGA Tour eredményein is, Schauffele állandó kihívó (nyolc legjobb 10 helyezés a naptár 2024-re váltása óta), de még mindig nem nyert. Itt az ideje, hogy véget vessen a szinte golfozó hírnevének.

Related Posts

Read also x