Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere pihenésre buzdítja Erling Haalandot

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere pihenésre buzdítja Erling Haalandot

Pep Guardiola ő mondta Erling Haaland koncentrálj inkább a testbeszéd helyes kialakítására, mint a gólszerzésre.

O Manchester városa A menedzser elismerte, hogy aggódik a termékeny norvég viselkedése miatt, amióta a lábsérülés miatti két hónapos kihagyás után visszatért a pályára.

Guardiola úgy érzi, hogy a csatár aggódik amiatt, hogy növelni tudja figyelemre méltó gólszámát, és azt szeretné, ha többet lazítana.

Úgy gondolja, hogy az Everton elleni szombati győzelem jó példa volt, amikor Haaland nyugodt első félidőben futballozott, majd kétszer is későn szerzett gólt, így 2-0-s győzelmet aratott.

Guardiola felszólalt Dániában egy sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a keddi meccset Bajnokok Ligája A 16. fordulóban összecsapás az FC Copenhagennel, így nyilatkozott: „Erling fiatal, a pálya legnehezebb posztján játszik, négy-öt játékos veszi körül, kevés hellyel.

„Az első félidőben talán nem voltak olyan különleges játékosaink, mint például Kevin (De Bruyne), akik megtalálták.

„Ebben a pillanatban pozitívnak kell lennie. Amikor gólt lőtt, reagált, de nincs szüksége gólra, mert sok mindenben segít nekünk.

„Gólokkal határozza meg magát, de ez nem csak a gólszerzésről szól. Olyannyira, hogy tapsol, ezzel biztatja csapattársait és az első intenzív nyomást. Erre van szükségünk Erlingtől.

„De nem felejthetjük el, hogy két hónapja kint van, ami hosszú idő egy ilyen magas srácnál.

„Nem könnyű visszatérni a dinamikához. Remek versenyző, aki gólt akar szerezni. Oké, ezt tudjuk, úgyhogy nyugi.

„Ha ma nem szerzünk gólt, vagy ha ő nem szerez gólt 10 percen belül, az rendben van. Eközben meg kell próbálnia, mert a csapat mindig nyer, ha legyőzi a rossz pillanatokat.”

Guardiola hangsúlyozta, hogy ez egy kisebb probléma, és nincsenek kétségei a 23 éves játékossal kapcsolatban.

„Úgy hangzik, mintha Erlingre panaszkodnék, de általában így volt” – mondta a város vezetője. „Hány meccset játszott Erling és hány gólt szerzett? A testbeszéde nem jelent problémát.

„Ha holnap, holnapután vagy a jövő héten nem szerez gólt, az nem lesz nagy probléma.

„Olyan erős. A természetből származik. Tökéletesen megbirkózott, mert mentálisan nagyon erős. Gólt lő, és szeretné a másodikat és a harmadikat.

„Látod a számait az ő korában. A Bajnokok Ligájában még (Lionel) Messinek vagy Cristianónak (Ronaldo) sem voltak ilyen számok az ő korukban.”

A City reméli, hogy elcsendesíti a Parken zajos környezetét, hogy átvehesse a kezdeményezést a Koppenhága elleni meccs első mérkőzése után.

A dánok két hónapja nem játszottak versenyképesen a téli szünet miatt, de Guardiola kemény kihívásra számít egy csapattól, amely a Manchester United és a Galatasaray előtt végzett a csoportban.

Azt mondta: „Azt mondanám, éhesek a versenyre, éhesek és teljes energiával, friss lábakkal és friss elmével.

„Nem tudom a tempót, de sok idejük volt felkészülni a meccsre. Reméljük, hogy jó szinten tudunk versenyezni.

„Ez egy visszatérés az üzlethez a versenyben, de hatalmas tisztelet az ellenfelek felé. Nem volt könnyű csoport, és minden meccsen nagyon jól szerepeltek.”

Related Posts

Read also x