Shein bevétele “jóval meghaladja” az évi 30 milliárd dollárt, állítják a vezetők.

Shein bevétele “jóval meghaladja” az évi 30 milliárd dollárt, állítják a vezetők.

Nézze meg közelebbről Shein bevételeit

ORLANDO, Fla. – Keveset tudunk arról, hogy Shane mennyi pénzt keres, vagy mennyi profitot termel.

Ám a gyors divatcég bevétele a hírek szerint “jóval meghaladja” az évi 30 milliárd dollárt – közölte hétfőn a cég egyik legfontosabb partnere.

“A Shane a világ legnagyobb “A világ egyik leggyorsabban növekvő divatárusítója, ha nem a leggyorsabban növekvő divatáru-kiskereskedő a világon.” Orlando.

“Szóba kerül, hogy 30 milliárd dollárt keresnek, de 40 milliárd dollárt csinálnak? 35 milliárd dollárt csinálnak? Pontosan elmondom, mit csinálnak. “De elmondhatom, hogy jóval több mint 30 milliárd dollárt csinálnak, – folytatta Salter, nyilvánvalóan Shein éves eladásaira utalva.

2023. október 19-én, az Ontario Mills Mall bevásárlóközpontjában, a Forever 21-ben a gyors divat e-kereskedelmi óriás Shine tégla és habarcs felugró ablakának nyitónapján a vásárlók elhaladnak egy hirdetés mellett.

Allen J. Scherben | Los Angeles Times | Getty Images

Magántulajdonban lévő vállalatként a Shein nem hozza nyilvánosságra pénzügyi adatait. A kiskereskedő azonban gyorsan növekedett, és miután hónapokig igyekezett megoldani a törvényhozók üzleti gyakorlatával kapcsolatos aggodalmait, titokban bejelentette, hogy tőzsdére menjen az Egyesült Államokban, és hamarosan tőzsdére léphet.

Salter azonban ismeri Schein pénzügyi helyzetét, mivel tavaly nyáron partneri viszonyt kötött a céggel.mint az üzlet részeShane hiteles és Simon Property Group. A Spark kisebbségi részesedést szerzett a Sheinben.

A Sparc a Forever 21 üzemeltetője, amely az Authentic tulajdonában van.A partnerség részeként Shein társmárkás ruházati vonal A Forever 21-gyel együttműködve felugró eseményeket szervezünk a kiskereskedő bevásárlóközpontjaiban.

Shane szerződést ír alá a Forever 21-gyel, ahogy a fast fashion terjeszkedik

Shein anyagi helyzetéről keveset tudni, bár az elmúlt években darabokat szivárogtatott ki a kereskedő a sajtónak. Felkészülés az első nyilvános ajánlattételre. Shein elérhető legmagasabb bevétele A Wall Street Journal májusi cikkebeszámolt arról, hogy a cég árbevétele 2022-ben 23 milliárd dollár volt, a céghez közel álló emberekre hivatkozva.

Az iroda arról számolt be, hogy a Shein azt a célt tűzte ki, hogy 2023-ra 40%-kal növelje eladásait, ami több mint 30 milliárd dollárra növelné az eladásokat. Nem világos, hogy a cég elérte-e ezt a célt.

Shein nem reagált azonnal a CNBC megjegyzéskérésére.

Még ha a Shein árbevétele “jóval meghaladná” az évi 30 milliárd dollárt, árbevétele még mindig jóval kisebb lenne, mint a kiskereskedelmi óriás eladásai. walmart és amazon, amely több száz milliárd dolláros éves forgalmat generál. De ez a szám legalább egybeesik a Zara tulajdonosával, az Inditexszel, amelynek 2022-ben 32 milliárd eurós árbevétele volt, és a H&M-mel, amely ugyanebben az évben körülbelül 22 milliárd dollárt ért el.

A 30 milliárd dollárt meghaladó összértékesítéssel Shane eltörpül az amerikai kiskereskedő mellett. Abercrombie & Fitch és amerikai sasa közelmúltban 3,7 milliárd dolláros, illetve 5 milliárd dolláros éves árbevételről számoltak be.

A megbeszélés során Salter beszélt az Authentic történetéről, növekedési terveiről, és arról, hogyan döntöttek a Sheinnel való partnerség mellett. Arra a kérdésre, hogy mi volt a legnagyobb hibája, azt mondta, hogy nem ismeri fel a Shein és a kínai székhelyű Temu online piactér által korábban jelentett versenyveszélyt.

Hogyan vált értékesebbé a kínai Shein, mint a H&M és a Zara együttvéve

“A partnerem (a Simon Property Group vezérigazgatója, David Simon) azt mondta: “Miért társulsz Shane-nel? Szerinted ez a helyes döntés? “David, ez a helyes döntés. Nem tudjuk legyőzni őket. Az ellátási láncuk is túl nagy Jó. Tudják, mi történik. Megértik ezt. Partnerre kell lépnünk velük” – emlékezett vissza Salter. – Szóval vettem a bátorságot és azt mondtam: „Legyünk partnerek ezekkel a srácokkal”.

Salter elmondta, hogy a partnerség még a kezdeti szakaszban van. „Jelenleg randevúzunk” – mondta, miközben mindkét cég még mindig tanulja, hogyan bízzunk egymásban.

“A pop-up hatalmas hazai futás volt, és tudod, Shane’s Forever 21 jó volt, nem nagyszerű, de ez még korai napok. Szóval a zsűri még mindig ki van zárva” – mondta Salter. “Ön olyan emberekkel van dolga, akik nem beszélik ugyanazt a nyelvet, mint mi, akiknek más szabályai és bizalmi tényezői vannak, mint nekünk, és ez időbe telik, igaz? Ezt megtanulod. “Bízz valakiben 15 percen belül. hogy kiérdemelje ezt a bizalmat… Ez egy folyamatban lévő munka.”

Ne hagyja ki a CNBC PRO következő történetét.

Related Posts

Read also x