Stewart hattyúdala, a Yorkshire főszereplője – beszédtéma a megyei szezon előtt

Stewart hattyúdala, a Yorkshire főszereplője – beszédtéma a megyei szezon előtt

A héten kezdődik a hazai krikettszezon, pénteken pedig a 2024-es Vitality megyei bajnokság érkezik a városba.

Itt a PA hírügynökség áttekint néhány legérdekesebb sztorit, amelyet meg kell nézni az akció kezdetekor.

Három egymás után Stewart hattyúdalára?

Egy olyan korszak vége lesz, amelyben Alex Stewart Az év végén lemond Surrey krikettigazgatói posztjáról, és az egykori angol csapatkapitány már a megye újkori történetében elsőként az egyenrangú felek között. Miután az elmúlt két szezonban uralták a bajnokságot, a vágy, hogy zsinórban harmadik bajnoki címet szerezzenek, most még erősebb lesz, mint valaha. „Keményen meg fogunk próbálni” – mondta a Sky Sports Cricket Podcastnak. „Tudom, hogy van étvágy a játékosok között. Megint nehezebb lesz? Határozottan, mert minden fél meg akar győzni minket.”

Anglia rotációs rejtvénye

Anglia tesztedzője Brendon McCullum új narratívát alkotott a legutóbbi indiai körút során, amikor kijelentette, hogy “egy kicsit őrültség” lenne, ha az újonc spinnerek, Tom Hartley, Shoaib Bashir és Rehan Ahmed csalódott volt a túllépések hiánya miatt a hazai kampány elején. De nehéz túlzottan optimistának lenni a rövid távú kilátásokat illetően. Miután befejezte első sorozatát Anglia éllovasaként, Hartley útját Lancashire-ben blokkolja Nathan Lyon szerződtetése, aki az első kilenc fordulóból hétben még mindig rendelkezésre áll, annak ellenére, hogy a Cricket Australia megterhelt. Tauntonban Bashir italivásra szorítkozhat, miután Anglia első számú Jack Leachje visszatér a teljes erőnlétbe. Ahmednek egyértelműbb útja van a Leicestershire-ben Callum Parkinson távozása után, de talán a legkevésbé kész arra, hogy otthon élvonalbeli játékossá váljon. Mint mindig, a megyei krikett távoli kapcsolata a pörgetéssel fejfájást okozhat.

Kesztyű kapható

Egész nyáron minden bizonnyal rengeteg találgatás lesz az angliai tesztkapus kilétével kapcsolatban, Jonny Bairstow hosszú távú státusza bizonytalan, Ben Foakes kifogástalan indiai munkája pedig a szerény ütős hozamok miatt rontott. Bairstow-hoz hasonlóan Phil Salt is hiányzik az indiai Premier League-ből az angol szezon kezdetén, így nyitva hagyva az ajtót egy sor újonc számára, hogy a nyüzsgő sorban elejére kényszerüljenek. A durhami Ollie Robinson volt az England Lions első választása a tél folyamán, és már most is rendkívül agresszív „Bazball” stílust játszik. Ugyanez vonatkozik Foakes Surrey-i csapattársára, Jamie Smithre is, míg James Rew-t nagy dolgokra tippelték a 2023-as somerseti szezon után. Kezdődjék a csata.

Ragyognak majd a csillagok Yorkshire-ben?

A jó hír veszélyesen hiányzik yorkshire az utóbbi időben, amikor az Azeem Rafiq rasszizmusbotrány következményei hosszú árnyékot vetettek. A 2022-es divízió 2-be való kiesését legutóbb egy lehangoló feljutás követte, és Darren Gough-t kihagyták a krikett igazgatói posztjáról. Az újabb nyomorult kampányra számító rajongóknak két jó okuk van az optimizmusra: Harry Brook és Joe Root. Az IPL-ből való kilépést követően az ország két legjobb ütője öt-öt első osztályú mérkőzésre áll majd rendelkezésre az első hét fordulóban, ebből négyen együtt. Elképzelhetetlen, hogy ne emeljék meg drasztikusan a lécet, és ne tegyenek komoly erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a Fehér Rózsát a legmagasabb szintre térjenek vissza.

Durham vissza oda, ahová valók

Az igazságos felháborodás kézzelfogható érzése van, amikor Durham újjáéledése az angol krikett élén. Súlyos anyagi gondok közepette 2016-ban nemcsak kényszerű kieséssel, hanem drákói, 48 pontos büntetéssel is büntették őket a következő szezonra. Tehetségek elszívása következett, és a visszatérés reményét tovább befolyásolták a koronavírus-szövődmények. Most ismét olyan pozícióba kerültek, amelyet sportéletben soha nem veszítettek el, hiszen Ryan Campbell progresszív edzője, valamint egy rettenthetetlen csapat, amelyet a teszt várományosai, Matthew Potts, Brydon Carse, Alex Lees és Ollie Robinson vezet. Minden pontnak kellemes utóíze lesz a nyolc éve jogosan megsértődött rajongóknak.

Related Posts

Read also x