Tajvan cunamiriasztást adott ki Japánra a Richter-skála szerint 7,5-ös földrengés után | Tajvan

Tajvan cunamiriasztást adott ki Japánra a Richter-skála szerint 7,5-ös földrengés után | Tajvan

az épület összedőlt Tajvan Miután a Richter-skála szerint 7,5-ös erősségű földrengés történt szerda reggel, és szökőárra vonatkozó figyelmeztetést adtak ki Dél-Japánra.

A televíziós felvételek beszámolókat mutattak be összeomlott épületekben rekedt emberekről Tajvan keleti partján, Hualien városában.

A japán sajtó arról számolt be, hogy a Richter-skála szerinti 7,5-ös földrengés akár 3 méter magas hullámokat is okozhat a Tokiótól mintegy 1000 mérföldre délre fekvő Okinava prefektúra egyes területein.

Az NHK közszolgálati műsorszolgáltató bemondója angol és japán nyelvű figyelmeztetést jelentetett meg a képernyőn, és felszólította az embereket, hogy maradjanak távol a parttól, és meneküljenek magasabb helyre.

Az NHK tájékoztatása szerint a Tajvantól mindössze 110 kilométerre lévő Yonaguni-szigeten kezdetben 30 centiméteres szökőárhullám sodort partra, de figyelmeztetett, hogy még magasabb hullámok folytatódhatnak.

Mindössze négy hónapja 7,6-os erősségű földrengés és szökőár sújtotta a Japán-tenger partján fekvő Ishikawa prefektúrában található Noto-félszigetet, amely 244 ember halálát okozta, és jelentős károkat okozott.

Ez egy törhetetlen történet, és további részleteket hozunk nektek, ahogy fejlődik.

Related Posts

Read also x