Térkép: 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Tajvant

Térkép: 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Tajvant

7,4-es erősségű földrengés rázta meg szerdán Tajvan keleti partját – közölte az amerikai geológiai intézet.

A földrengés tajpeji idő szerint reggel 7 óra 58 perckor történt, mintegy 11 mérföldre délnyugatra a tajvani Hualien városától az ügynökség adatai szerint.

Olvassa el tudósításunkat itt.

Amint a szeizmológusok áttekintik a rendelkezésre álló adatokat, a földrengés bejelentett erőssége felülvizsgálható. A földrengéssel kapcsolatban összegyűjtött további információk arra is késztethetik az USGS tudósait, hogy frissítsék a rázás intenzitási térképét.

Utórengések ezen a területen

Az utórengések kis földrengések, amelyek általában egy nagy földrengés után következnek be ugyanazon a területen. Az utórengések általában kis módosítások a hiba azon részei mentén, amelyek a kezdeti földrengés során elmozdultak.

Földrengések és utórengések 160 mérföldön belül

Az utórengések napokkal, hetekkel vagy akár évekkel a kezdeti földrengés után következhetnek be. Ezek az események olyan nagyok vagy nagyobbak lehetnek, mint a kezdeti földrengés, és továbbra is hatással lehetnek a már sérült területekre.

Forrás: U.S. Geological Survey | Megjegyzés: A rázási kategóriák a következők Módosított Mercalli szilárdság skála. Ha rendelkezésre állnak az utórengések adatai, a megfelelő térképek és diagramok a kezdeti földrengéstől számított 160 mérföldön belüli és 7 napon belüli földrengéseket is tartalmazzák. Minden fenti időpont tajpeji idő. A rázási adatok április 2-án, kedden este 20:14-kor érvényesek. Az utórengések adatai április 3-án, szerdán, keleti idő szerint 11:27-kor érvényesek.

Related Posts

Read also x